این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات آفات گیاهی، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۲

عنوان فارسی تاثیر رژیم های مختلف غذایی بر رشد و تولید مثل بید آرد (Ephestia kuehniella Zeller (Lep.: Pyralidae
چکیده فارسی مقاله بید آرد،Ephestia kuehniella Zeller ، به عنوان یکی از رایج‌ترین میزبان‌های مورد استفاده در پرورش انبوه زنبور پارازیتویید (Habrobracon hebetor (Say) Hym.: Braconidae) و (Trichogramma brassicae Bezdenko (Hym.: Trichogrammatidae) مورد توجه قرار دارد. در این تحقیق، هشت رژیم غذایی متفاوت و با ترکیباتی جدید در شرایط آزمایشگاهی (دمای 1±25 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±60 درصد، دوره نوری 14:10 ساعت (روشنایی: تاریکی)) برای پرورش بید آرد استفاده شد. نتایج نشان داد که نوع رژیم غذایی اثر معنی‌دار بر رشد و تولید مثل بید آرد داشت. بیشترین میانگین تعداد حشرات کامل ظاهر شده، وزن 10 حشره کامل، وزن 100 تخم همراه با کوتاه‌ترین طول دوره‌ی رشدی نابالغ (از تخم تا ظهور حشره کامل)، بدون اختلاف معنی‌دار، مربوط به چهار رژیم غذایی شامل A حاوی آرد گندم، سبوس‌ گندم، آرد ذرت، مخمر نان و گلیسیرین (به ترتیب به نسبت‌های 5/41%، 2%، 5/43%، 3% و10%)، B حاوی آرد گندم، سبوس ‌گندم، آرد جو، مخمرنان و گلیسرین (به ترتیب به نسبت‌های 5/41%، 2%، 5/43%، 3% و10%)، رژیم C حاوی آردگندم، سبوس‌گندم، مخمرنان وگلیسرین، (به ترتیب به نسبت‌های82%، 3%، 10% و 5%) و رژیم D حاوی آرد ‌گندم، آرد ‌جو و آرد ‌ذرت (به نسبت‌های مساوی 33%، 33% و 33%) بودند. در مقایسه، میانگین تعداد و وزن حشرات کامل ظاهر شده در بقیه رژیم‌های غذایی به‌طور معنی‌دار کمتر بود. طولانی‌ترین دوره رشدی (از تخم تا ظهور حشره کامل) و بیشترین میانگین مرگ و میر مرحله نابالغ به ترتیب در رژیم غذایی G حاوی آرد ذرت و F رژیم غذایی آرد گندم اتفاق افتاد. بدین­ترتیب رژیم‌های غذایی A، B، C، D به‌عنوان مناسب­ ترین بسترهای پرورش بید آرد E. kuehniella پیشنهاد می‌شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بید آرد، زیست شناسی، پرورش انبوه، درصد خروج،

عنوان انگلیسی Effect of different diets on development and reproduction of Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella Zeller (Lep.: Pyralidae)
چکیده انگلیسی مقاله Mediterranean flour moth (MFM), Ephestia kuehniella Zeller, is considered as one of the most commonly used host for parasitoids mass rearing including Habrobracon hebetor (Say) (Hym.: Braconidae) and Trichogramma brassicae Bezdenko (Hym.: Trichogrammatidae). In this research, eight different diets with novel ingredients were applied in laboratory conditions (25±1 ° C, 60±5% RH and 14L: 10D) for mass rearing of the MFM. The results showed that the kind of diets had effect on development and reproduction of the MFM. The highest mean number of emerged adults, weight of 10 adults, weight of 100 eggs along with the shortest developmental time (from egg to adult emergence) of MFM, without any significant difference, were related to four diets including A: wheat flour, wheat bran, barley flour, yeast and glycerin, B: wheat flour, wheat bran, barley flour, yeast bread and glycerin (ratios: 41.5: 2: 43.5 : 3: 10%, respectively), C: wheat flour, wheat bran, yeast bread and glycerin (ratios: 82: 3: 10: 5%, respectively), D: wheat flour, corn flour and barley flour (with equal ratios: 33: 33: 33%). In contrast, the mean number and weight of emerged adults were significantly lower in the rest of diets. The longest developmental time (from egg to adult emergence) and highest immature mean mortality were occurred for diet G containing corn flour and diet F containing wheat flour, respectively. Therefore, the diets A, B, C, and D were proposed as the most appropriate media for mass rearing of the MFM, E. kuehniella.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پریا سلطانی نژاد |


اصغر شیروانی |


مریم راشکی |



نشانی اینترنتی http://iprj.guilan.ac.ir/article_1706_17b389853c4dfe4d998a18cf2182d4a1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات