این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تحقیقات آفات گیاهی
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۵۹-۶۸
عنوان فارسی
تأثیر اسانس(Rosmarinus officinallis (Lamiaceae بر مرگ و میر و فیزیولوژی سوسک برگ خوار نارون Xanthogaleruca luteola Mull. (Coleoptera: Chrysomelidae
چکیده فارسی مقاله
سمیت و تاثیراسانس گیاه رزماری Rosmarinus officinallis بر شاخص های تغذیهای و فیزیولوژیکی لارو سن سوم و حشره بالغ سوسک برگخوار نارون Xanthogaleruca luteolla Mull. (Coleoptra: Chrysomelidae) دردمای 1±25درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره نوری 16ساعت روشنایی و 10 ساعت تاریکی بررسیشد. غلظت کشنده برای 50 درصد از جمعیت برای لارو سن سوم و حشره بالغ به ترتیب 55/2 و 11/1 درصد برآورد شد. اثر غلظت کشنده برای 50 درصد جمعیت بر شاخص های تغذیه جمعیت باقیمانده لارو سن سوم نیز بررسی شد. نتایج نشان داد که نرخ مصرف نسبی تغذیه، نرخ رشد نسبی، کارایی تبدیل غذای خورده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده به طورمعنی داری در مقایسه با شاهد کاهش یافت. میزان کلسترول، اوره و اسیداوریک در مقایسه با شاهد در لارو سن سوم کاهش معنی داری را نشان داد ولی میزان LDH و گلوکز تفاوت معنی داری را نشان نداد اگر چه میزان گلوکز در حشرات کامل تیمار شده افزایش یافت. این نتایج نشان می دهد که اسانس این گیاه میتواند گزینه مناسبی برای کنترل این آفت باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of essential oil of Rosmarinus officinalis (Lamiacae) on mortality and physiological parameters of Xanthogaleruca luteola Mull. (Coleoptera: Chrysomelidae)
چکیده انگلیسی مقاله
Essential oil of Rosmarinus officinallis was investigated on toxicity and physiological aspect of elm leaf beetle Xanthogaleruca luteola Mull. for 3rd instar larvae and adults in controlled condition (25 ± 2 °C; 14:10LD; 65% RH). LC50 were estimated 2.55 and 1.11 for 3rd instar larvae and adults respectively. The effect of LC50 dose on remaining insects were investigated on nutritional indices. Results indicated that the relative consumption rate (RCR), relative growth rate (RGR), efficiency of conversion of ingested food (ECI), efficiency of conversion of digested food (ECD) in 3rd larvae were reduced compared with the controls. The essential oil reduced cholesterol, urea and uric acid compared with the controls in 3rd larvae. However, LDH and glucose showed no significant differences with the controls. In adults the glucose was increased after treatment. These results indicate that this plant has the potential for controlling this important insect pest.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرشته امیر محمدی | amir mohammadi
جلال جلالی سندی | jalali sendi
نشانی اینترنتی
http://iprj.guilan.ac.ir/article_547_873c2f477d88d0d8620d9515f1d54c67.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات