این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۵، شماره ۲، صفحات ۳۲۳-۳۳۴
عنوان فارسی
بررسی اثر کنترل چند اسانس گیاهی بر بیماری بلایت باکتریایی گندم در شرایط گلخانه
چکیده فارسی مقاله
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.323.94.2.1576.1607 بیماری بلایت باکتریایی گندم توسط باکتری Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) ایجاد میشود و یکی از بیماریهای مهم گندم در سراسر دنیا بهشمار میآید. گسترش مقاومت بیماریها به ترکیبهای شیمیایی، نیاز به تحقیق برای کشف عوامل ضدمیکروبی را سبب شده است. مطالعات نشان داده است که اسانسهای گیاهی فعالیت بیولوژیک بر علیه باکتریهای بیمارگر گیاهی القاء میکنند و میتوانند بهعنوان محصولات سالم مورد استفاده قرار گیرند. این ترکیبها کمترین ضرر را برای اکوسیستم دارند و میتوان از آنها بهعنوان جایگزین ترکیبهای سمّی برای کنترل بیماریهای گیاهی استفاده نمود. این مطالعه در جهت ارزیابی فعالیت ضد بیماری اسانسهای بدست آمده از قسمتهای هوایی گیاهان رزماری، پونه و آویشن دنایی بر علیه باکتری Pss روی ارقام پیشتاز، سیروان و چمران گندم در شرایط گلخانه طراحی گردید. در این بررسی مشخص شد که تمام تیمارهای اسانس بهطور معنیداری شدت بیماری بلایت باکتریایی گندم به ویژه روی رقم پیشتاز، و درصد ناحیه نکروز برگها 30 روز پس از مایهزنی باکتری را کاهش دادند. بیشترین کاهش شدت بیماری توسط اسانسهای پونه و آویشن دنایی بدست آمد. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که اسانسهای رزماری، پونه و آویشن دنایی قابلیت استفاده بهعنوان عوامل ضدمیکروبی را دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلایت باکتریایی، اسانس، کنترل، گندم،
عنوان انگلیسی
Study on antibacterial effects of some essential oils on bacterial blight of wheat under greenhouse conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Wheat bacterial blight disease caused by the bacterium Pseudomonas syringe pv. syringae (Pss) is one of the important diseases of wheat in the world. The expanding the diseases resistance to chemical compounds has led to the researches into the new antimicrobial agents finding. Studies have shown that plant essential oils induce biological activity against plant pathogenic bacteria and can be used as an environment friendly and safe way to control the disease. These compounds have the least harm to the ecosystem and can be used as an alternative to toxic compounds for controlling plant diseases. This study was designed to evaluate the antimicrobial activity of the essential oils obtained from the aerial parts of Rosmarinus officinalis, Mentha spicata and Thymus daenensis, against Pss on wheat cultivars Pishtaz, Sirvan and Chamran under greenhouse conditions. In this study, all essential oil treatments significantly reduced the severity of wheat bacterial blight, especially on Pishtaz cultivar, and the percentage of necrotic area on the leaf 30 days after bacterial inoculation. The highest reduction in the severity of the disease was obtained by Mentha spicata and Thymus daenensi essential oils. The findings of the present study suggest that essential oils of Rosmarinus officinalis, Mentha spicata and Thymus daenensis are capable to be used as antimicrobial agents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bacterial blight, essential oil, control, wheat
نویسندگان مقاله
بهرخ شعبانی |
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
رسول رضائی |
استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
حبیب الله چارهگانی |
استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
امین صالحی |
دانشیار، زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_119155_afd10690d290f682d64997dcd879b4a3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1605504.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات