این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۰، شماره ۱، صفحات ۲۲۳-۲۳۹

عنوان فارسی مقایسه کاربرد ستون‌های مختلف برای آنالیز آکریلامید در چیپس سیب زمینی با روش کروماتوگرافی مایع
چکیده فارسی مقاله آکریلامید ترکیبی است سمی که در برخی از مواد غذایی فرآیند شده ایجاد می­­­­­­­­­­­شود. هدف از این پژوهش، ارائه یک روش آسان و قابل اطمینان برای اندازه­گیری آکریلامید در چیپس سیب زمینی بود. بدین منظور، اثر 5 ستون ODS-H-C18 Optimal، Sphere-Image 80-5 ODS 2، Zorbax Hilic Plus، Lichrosorb-100 NH2 و Shodex NH2P-50 4E بر جداسازی و اندازه­گیری آکریلامید در چیپس بررسی گردید. بهترین نتایج با کاربرد ستون آمینه نسل جدید Shodex NH2P-50 4E، به دست آمد و پیک آکریلامید با موفقیت و بدون نیاز به انجام مراحل پاکسازی با فاز جامد جداسازی شد. منحنی کالیبراسیون استاندارد در محدوده μg/L 5000-100 کاملا خطی بود (997/0=R2). درصد بازیافت در محدوده 9/95% تا 2/102% ، حد شناسایی و حد تعیین مقدار کمی نیز به ترتیب  μg/kg9 و μg/kg 27 به دست آمد. تکرار پذیری این روش مناسب بوده و شاخص انحراف استاندارد نسبی برابر 39/4% بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparing Applying Different Chromatographic Columns for Acrylamide Analysis in Potato Chips by High-Performance Liquid Chromatography
چکیده انگلیسی مقاله Acrylamide is a toxic compound produced in some processed foods. The purpose of this research was to provide an easy and reliable method for measuring acrylamide in potato chips by HPLC-PDA. For this purpose, the effect of 5 columns ODS-H-C18 Optimal, Sphere-Image 80-5 ODS 2, Zorbax Hilic Plus, Lichrosorb-100 NH2 and Shodex NH2P-50 4E were investigated on the separation and measurement of acrylamide in chips. The best results were obtained with the use of the new generation of Shodex NH2P-50 4E amino columns, and acrylamide peak was isolated successfully without the need for solid state purification steps. The standard calibration curve was linear in the range of 100-5000 μg / L (R2 = 0.997). Recycling percentages in the range of 95.9% to 102.2%, the detection limit and the limit of value were 9 and 27 μg / Kg respectively. The repeatability of this method was appropriate and the relative standard deviation was 4.39%.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بابک سامانی پور |
پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، البرز، ایران

مریم جلیلی |
پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، البرز، ایران

کرامت الله رضایی |
استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذائی دانشگاه تهران

فتانه شکرالهی |
سازمان ملی استاندارد، کرجّ البرز


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_71505_9a676cfdfca966f28b672300f2d4e5c7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-1610128.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات