این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۸، شماره ۳۰، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی پاسخ صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی کلزا (Brassica napus L.) به کاربرد نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله به منظور مطالعه تأثیر نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی کلزا (Brassica napus L.) رقم هایولا 401 تحت تنش شوری، پژوهشی در شرایط کنترل شده به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد. در مرحله اول نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده سنتز و در مرحله دوم غلظت بهینه آن تعیین شد. در مرحله سوم نیز اثر سه سطح کودی شاهد، نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده در غلظت بهینه و کی‌لیت (شلات) آهن در سطوح مختلف شوری (0، 30، 60، 90 و 120 میلی­مولار با استفاده از نمک کلرید سدیم) در شرایط هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل از مرحله مقدماتی تیمار 16 میلی­گرم بر لیتر به عنوان غلظت بهینه نانوذرات آهن صفرظرفیتی سنتز شده تعیین شد. همچنین معادلات رگرسیونی بدست آمده نشان داد که پس از کاربرد نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده با افزایش سطح شوری شیب کاهشی طول ریشه­چه، قطر ساقه، وزن خشک گیاه، وزن خشک ریشه­چه و کلروفیل a+b (به ترتیب باشیب ملایم 0183/0-، 011/0-، 0064/0-، 0022/0- و 0027/0- واحد) و شیب افزایشی نشت الکترولیت ( 0743/0 واحد) نسبت به شاهد و کی‌لیت آهن کمتر بود. همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی کاتالاز (CAT) و گیاکول پراکسیداز (GPX) تا سطح 90 میلی­مولار و آسکوربات پراکسیداز (APX) تا سطح 120 میلی­مولار طی کاربرد نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده بدست آمد. در مجموع، نتایج بیانگر اثربخشی مثبت نانوذرات آهن صفرظرفیتی پایدارشده همراه با افزایش سطح شوری در بهبود رشد گیاه کلزا در مقایسه با شاهد و کی‌لیت آهن بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Response of morphological and physiological traits of canola (Brassica napus L.) to application of stabilized zero-valent iron nanoparticles under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the effect of zero-valent iron nanoparticles on morphological and physiological traits of canola (Brassica napus L. cv. 'Hayola 401') under salinity stress, a research was conducted under controlled conditions in factorial based on completely randomized design in three replicates. In the first phase, the zero-valent iron nanoparticles were synthesized and in the second phase, their optimal concentration was determined. In the third phase, the application effect of zero-valent iron nanoparticle in the optimum concentration along with iron chelates and control were evaluated under different levels of salinity (0, 30, 60, 90 and 120 mM NaCl). According to the results of preliminary phase, 16 mg L-1 of zero-valent iron nanoparticle was determined as the optimum concentration. In addition, the results of regression equations showed that when salinity increased, plants treated by zero-valent iron nanoparticle had lower reducing slopes for root length, stem diameter, plant dry weight, root dry weight and chlorophyll a + b (-0.0183, -0.011, -0.0064, -0.0022 and -0.0027 per unit respectively) or increasing slope for electrolyte leakage (0.0743 per unit) than both the control and iron chelates. Also, the most activity of the antioxidant enzymes, Catalase (CAT) and Guaiacol peroxidase (GPX) up to 90 mM NaCl and Ascorbate peroxidase (APX) up to 120 mM NaCl achieved with using zero-valent iron nanoparticles. Overall, our findings indicated that the application of zero-valent iron nanoparticles under salinity stress had a positive effect on canola growth and performance as compared with the control and iron chelates.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آزاده کاشانی | Azadeh Kashani


همت اله پیردشتی | Hemmatollah Pirdashti


پوریا بی پروا | Pourya Biparva


سید مصطفی عمادی | Seiyed Mostafa Emadi



نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-172-12&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-1616281.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات