این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۸، شماره ۳۰، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر برخی شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقمهای-"شاهانی" و"فخری" در دو مرحله مختلف رشدی
چکیده فارسی مقاله
اسید سالیسیلیک نقش مهمی در پاسخ گیاهان به شرایط نامطلوب محیطی ایفاء مینماید. در پژوهش حاضر تاثیر تیمار اسید سالیسیلیک در سه غلظت صفر(شاهد)، 1/0 و 1 میلیمولار بهصورت محلولپاشی برگی و میوه دو رقم انگور"شاهانی" و"فخری" در دو مرحلهی غوره و رسیدگی میوه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج مقایسه دو مرحله رشدی نشان داد (به جز میزان کلروفیل b پوست حبههای هر دو رقم در مرحله رسیدگی میوه) تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت 1/0 میلیمولار باعث افزایش معنیدار میزان وزنترحبهها، کلروفیل a و b برگ و پوست حبههای ارقام"شاهانی" و "فخری" در هر دو مرحله غوره و رسیدگی میوه نسبت به شاهد شد. نتایج نشان داد در مرحله غوره تیمار اسید سالیسیلیک در غلظتهای 1 و 1/0 میلیمولار به ترتیب در برگ و پوست حبههای ارقام"شاهانی" و "فخری"، باعث افزایش مؤثر میزان قند محلول و نامحلول نسبت به شاهد شد. در مرحله رسیدگی نیز تیمار اسید سالیسیلیک در غلظتهای 1/0 میلیمولار میزان قند محلول و در غلظتهای 1 میلیمولار میزان قند نامحلول را افزایش داد. بالاترین میزان قند محلول در مرحله رسیدگی میوه در بافت پوست حبههای هر دو رقم تیمار شده با غلظت 1/0 میلیمولار اسید سالیسیلیک بود که مقادیر آنها در ارقام "شاهانی" و "فخری" بهترتیب برابر 162/2 و 0/2 میلیگرم بر گرم وزن خشک بود. همچنین نتایج مقایسه دو مرحله رشدی نشان داد که در مرحله غوره میزان پرولین اکثر بافتهای مورد بررسی هر دو ارقام "فخری" و "شاهانی" تحت تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت 1 میلیمولار افزایش یافته بود. اما در مرحله رسیدگی میوه، تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت 1/0 میلیمولار باعث افزایش معنیدار میزان پرولین بافتهای گوشت و برگ هر دو رقم نسبت به شاهد گردید و در بافتهای دانه و پوست حبههای هر دو رقم باعث کاهش میزان پرولین نسبت به شاهد شد. بالاترین میزان پرولین در مرحله رسیدگی میوه در بافت پوست حبههای رقمهای"شاهانی" و "فخری" تیمار شده با غلظت 1 میلیمولار مشاهده شده که مقادیر آنها بهترتیب برابر 03/1 و 95/0 میکرومول بر گرم بود. بررسی میزان برخی از عناصر برگهای هر دو رقم در مرحله رسیدگی میوه نیز نشان داد تیمار اسید سالیسیلیک در برگهای رقمهای " فخری" و "شاهانی" بهترتیب در غلظتهای 1 و 1/0 میلیمولار باعث افزایش معنیدار میزان عناصر پتاسیم و روی نسبت به شاهد شد. همچنین تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت 1/0 میلی مولار باعث افزایش معنیدار میزان عناصر آهن با مقدار 89/12 میلی گرم بر لیتر و کلسیم با مقدار 38/0 میلی گرم بر لیتر برگ رقم "فخری" گردید، اما در برگ رقم "شاهانی" اثر کاهش این تیمار مشاهده شد. میزان عناصر منیزیم و سدیم برگ هر دو رقم نیز تحت تیمار اسید سالیسیلیک کاهش داشت. نتایج در کل نشان داد در اکثر بافتها تیمار اسید سالیسیلیک بهویژه غلظت 1/0 میلی مولار میتواند منشا تحریک سنتز برخی رنگیزه های فتوسنتزی، کربوهیدراتها، پرولین و همچنین برخی عناصر از جمله آهن، کلسیم، پتاسیم و روی باشد
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرولین، رسیدگی، غوره، قند محلول و نامحلول
عنوان انگلیسی
THE EFFECT OF SALICYLIC ACID ON SOME PHYSIOLOGICAL AND METABOLICAL PARAMETERS OF GRAPES "SHAHANI" AND "FAKHRI" CULTIVARS AT TWO DIFFEREND GROWTH STAGES
چکیده انگلیسی مقاله
Salicylic acid (SA) plays an important role in plant response to adverse environmental conditions. So in this study the effect of SA treatment in three concentrations of 0 (Control), 0.1 and 1mM sprayed on the leaves and fruits of two grape cultivars "Shahani" (with black berries) and " Fakhri" (with green berries) at two growth stages; unripe and ripe stages was investigated. Experiment was carried out based on completely randomized design (CRD) with seven treatments and three replications. The results of comparing of two growth stages showed, SA treatment at 0.1mM concentration cause the effectively increase of flesh weight content of berries "Shahani" and " Fakhri" cultivars at both two growth unripe and ripe stages compared to control was. As SA treatment at 0.1mM concentration at unripe stages cause the effectively increase chlorophyll a content of leaves and berries skin organs both two cultivars compared to control was, but at ripe stages SA treatment had no effect on chlorophyll a content this organs. SA treatment at 0.1mM concentration cause the effectively increase chlorophyll b content of leaves organ both two cultivars at both two growth stages was and at skin organ both two cultivars, unripe stages at 0.1mM concentration and ripe stages 1mM concentration cause the effectively increase chlorophyll b content was. The results showed that at both growth stages SA treatment at 0.1 and 1mM concentrations cause the effectively increase of respectively soluble and insoluble sugars content organs of leaves and berries skin of both cultivar compared to control was. So results of comparing of two growth stages showed at unripe stage proline content of most organs of both cultivars by SA treatment at 1mM concentration increased. But at ripe stage SA treatment at 0.1mM concentration cause the effectively increase of proline content organs of leaves and flesh of both cultivar compared to control was and at organs of seed and berries skin of both cultivar cause the effectively decrease of proline content of both cultivar compared to control was. Determination of content some of elements organs of leaves both cultivar at ripe stage showed that, SA treatment in leaves "Shahani" and " Fakhri" cultivars respectively at 1 and 0.1 mM concentrations cause the effectively increase of K and Zn content was. SA treatment at 0.1mM concentration cause the effectively increase content Fe and Ca elements of leaves " Fakhri" cultivars was, but in leaves "Shahani" cultivars effect decreased. As content Mg and Na elements of leaves both cultivars as by SA treatment decreased. These results demonstrate that uses of SA treatment especially at 0.1mM concentrations may have higher adaptive capacity to stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Proline, Ripe, Soluble and Insoluble Sugars, Unripe
نویسندگان مقاله
معصومه ملکی | Masoumeh Maleki
دانشگاه ملایر
فاطمه نظری | Fatemeh Nazari
دانشگاه ملایر
موسی رسولی | Mousa Rasouli
دانشگاه ملایر
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-881-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات