این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۸، شماره ۳۰، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر میدان مغناطیسی ایستا بر جوانهزنی و متابولیسم بذر دو گونه بادام ایرانی (Amygdalus scoparia و Amygdalus eburnea)
چکیده فارسی مقاله
امواج مغناطیسی ایستا دارای اثرات متفاوتی بر روی گیاهان هستند که نوع اثر، با توجه به فاکتورهای متعددی از جمله گونه گیاهی مورد نظر، شدت میدان مغناطیسی و مدت زمان تابش آن، متفاوت میباشد. در پژوهش حاضر دو گونه بادام ایرانی به مدت 7 روز و هر روز 5 ساعت، تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا با شدت 10 میلیتسلا قرار گرفتند و سپس هر دو گروه شاهد و تیمار توسط ازت مایع منجمد شده و در یخچال 80- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. سپس شاخصهای جوانهزنی، میزان پروتئین محلول کل، فعالیت آنزیمهای کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز، محتوای قند کل، ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که امواج مغناطیسی تغییری در شاخصهای جوانهزنی بذر به وجود نمیآورند. همچنین تغییر معنیداری در میزان پروتئینهای محلول و محتوای قند کل ایجاد نمیشود. هرچند این امواج سبب القای فعالیت آنزیمهای آسکورباتپراکسیداز و کاتالاز شده و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل را افزایش میدهند. به نظر میرسد این اثرات القایی، به دلیل تحریک سیستم دفاعی گیاه توسط میدان مغناطیسی میباشد. اثرات تحریکی مذکور به صورت افزایش میزان آنتیاکسیدانهای آنزیمی دیده میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of magnetic fields on the seed germination and metabolism in two specious of Almond
چکیده انگلیسی مقاله
During the past decade considerable evidence has been accumulated with regard to the biological effects, both in vivo and in vitro, of extremely low frequency electric and magnetic fields, such as those originating from residentially proximate power lines, household electrical wiring and diagnostic apparatus and therapy devices. Also, during the evolution process, all living organisms experienced the action of the Earth's magnetic field, which is a natural component of their environment. Previously many scientists believed that permanent magnetic fields are not biologically active. However, the results obtained have revealed the high sensitivity of plants to permanent magnetic fields. In the present research, seeds of Almond (two specious of Amygdalus scoparia and A. eburnea) were incubated in sterile conditions. Unique seeds were selected and divided to control and treatment groups. The treatment plant groups were exposed to a 10 mT static magnetic field for 7 days, each 5 hours and then both the treated seeds and the control one were harvested, frozen with liquid N2 and used for biochemical measurements. Exposure of seeds of almond to the static magnetic field had no significant effect on seed germination, total sugar and protein content, but increased phenolic compound and total antioxidant capacity. Magnetic field also induced catalase and ascorbate peroxidase activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه عبدالهی | Fatemeh Abdollahi
Lorestan University
دانشگاه لرستان
حمزه امیری | Hamzeh Amiri
Lorestan University
دانشگاه لرستان
وحید نیکنام | Vahid Niknam
Tehran University
دانشگاه تهران
فائزه قناتی |
Tarbiat Modares University
دنشگاه تربیت مدرس
کاظم مهدیقلی |
Tehran University
دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-202-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-1616304.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات