این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۸، شماره ۳۰، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارزیابی برخی پاسخهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی هفت رقم زیتون در ارتباط با تحمل به یخزدگی
چکیده فارسی مقاله
چکیده: دما یکی از مهمترین عوامل محدود کننده تولید و گسترش زیتون به شمار میرود. ارقام مختلف زیتون واکنشهای متفاوتی نسبت به دمای پایین دارند. بنابراین گزینش و معرفی ارقام متحمل به یخزدگی، مؤثرترین روش برای اجتناب از خسارات یخزدگی به شمار میرود. هدف اصلی این پژوهش، مقایسه میزان تحمل به یخزدگی هفت رقم زیتون و بررسی رابطه بین تحمل به یخزدگی با حداکثر عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو (Fv/Fm)، کربوهیدراتهای محلول، مالون دی آلدهید، تراکم روزنه، چگالی برگ و محتوای نسبی آب برگ در مرحله سازگاری به سرما بود. پس از اندازهگیری حداکثر عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو ، نمونههای برگ از هر رقم جمع آوری و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به منظور تعیین تحمل به یخزدگی به مدت 12 ساعت در شرایط دمایی مختلف شامل (0، 5-، 10-، 15-، 20- و 25- درجه سانتیگراد) قرار گرفتند و گروه دوم نمونهها برای اندازهگیری برخی صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی استفاده شدند. نتایج نشان داد اختلاف معنیداری بین تحمل به یخزدگی ارقام زیتون مورد مطالعه مشاهده شد. بیشترین تحمل به یخزدگی برآورد شده مربوط به رقمهای 'آمفی سیس'، 'شنگه' و 'کنسروالیا' (به ترتیب LT50 برابر با °C 14/13-، 72/11- و 20/11-) و کمترین تحمل مربوط به رقم 'رشید' (LT50 برابر با °C 90/6-) بود. شاخص Fv/Fm، کربوهیدراتهای محلول و چگالی برگ در ارقام متحمل به یخزدگی از قبیل 'آمفی سیس'، 'شنگه' و 'کنسروالیا' بیش از سایر ارقام بود که حاکی از ارتباط مثبت این پارامترها با تحمل به یخزدگی است. غلظت مالون دی آلدهید، تراکم روزنهای و محتوای نسبی آب برگ در ارقام متحمل به یخزدگی نظیر 'آمفی سیس'، 'شنگه' و 'کنسروالیا' کمتر از رقم حساس به یخزدگی 'رشید' بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Biochemical and Physiological Responses of Seven Olive Cultivars in Relation to Freezing Tolerance
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract: Temperature is one of the most important factors limiting the production and distribution of olive. Different olive cultivars show diverse responses to low temperature and so, the selection of cold tolerant cultivars is the most effective method to avoid frost damages. The main purpose of this study was to compare freezing tolerance of seven olive cultivars and to investigate the relationship between freezing tolerance and maximum quantum yield of PSII, soluble carbohydrates, malondialdehyde, stomatal density, leaf tissue density and leaf relative water content during cold acclimation. After measuring the chlorophyll fluorescence, leaf samples from each cultivar were collected and were divided into two groups. The first group was subjected into different freezing temperatures (0, -5, -10, -15, -20 and -25 °C) for 12 h, in order to determine their freezing tolerance. The second group was used for some biochemical and physiological parameters analysis. The results showed that there was a significant difference among olive cultivars with respect to freezing tolerance. The highest freezing tolerance was related to 'Amphisis', 'Shengeh' and 'Conservallia' cultivars (LT50 -13.14, -11.72 and -11.20 °C, respectively) and the lowest tolerance to the 'Rashid' (LT50 - 6.90 °C). In freezing tolerant cultivars, Fv/Fm, soluble carbohydrates and leaf density were more than other cultivars, indicating a positive relationship with freezing tolerance. The concentration of malondialdehyde, stomatal density and relative leaf water content in freezing tolerance cultivars such as 'Amphisis', 'Shengeh' and 'Conservallia' were less than freezing sensitive cultivar of 'Rashid'.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صفورا سعادتی | Safoora Saadati
بهرام بانی نسب | Bahram Baninasab
مصطفی مبلی | Mostafa Mobli
مهدیه غلامی | Mahdiyeh Gholami
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-265-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش دما
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات