این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۱، شماره ۳، صفحات ۲۵۵-۲۶۲

عنوان فارسی اثر تفاله خشک سیب بر هضمپذیری، رفتار نشخوار، خصوصیات تخمیر میکروبی و برخی متابولیتهای خون گوسفند عربی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: استفاده صحیح از پسماندها در تغذیه دام، سبب کاهش آلودگی‌های زیست‌ محیطی می‌شود. تفاله سیب به عنوان یک ماده انرژی‌زا و منبع خوب الیاف قابل هضم برای اغلب نشخوارکنندگان، جایگزین مطلوبی برای علوفه محسوب می‌شود. هدف: هدف از این آزمایش بررسی تأثیر جیره‌های حاوی تفاله خشک سیب بر هضم پذیری، فعالیت نشخوار، تخمیر میکروبی و گلوکز و اوره خون گوسفندان عربی بود. روش‌کار: در مرحله اول در جیره‌های آزمایشی از سطوح 10، 20 و 30% تفاله خشک سیب به جای یونجه استفاده شد. بر طبق نتایج، تولید گاز و هضم پذیری جیره حاوی 30 % تفاله خشک سیب بالاتر از سایر جیره‌ها بود. بنابراین در مرحله دوم، تعداد 8 رأس گوسفند عربی با جیره بدون تفاله‌ سیب (شاهد) و جیره حاوی 30% تفاله خشک سیب به مدت 45 روز تغذیه شدند. نتایج: نتایج آزمایش نشان داد هضم پذیری مواد مغذی (ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی) تحت تأثیر جیره‌ها قرار نگرفت (05/0p). در زمینه متابولیت‌های خون (گلوکز، اوره) اختلاف معنی‌د‌اری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد اما میزان گلوکز خون در تیمار شاهد بالاتر بود (05/0>p). نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تیمار شاهد و تیمار حاوی تفاله سیب به ترتیب mg/dl 48/14 و 49/17 (05/0>p) و pH به ترتیب3 /6 و 16/6 بود (05/0>p). جمعیت پروتوزوای شکمبه گوسفندان با مصرف تفاله سیب افزایش یافت (05/0>p). جیره حاوی تفاله‌ سیب، پتانسیل تولید گاز (05/0>p) و قابلیت هضم کاه گندم توسط کل میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌های شکمبه (05/0>p) را افزایش داد. نتیجه گیری نهایی: بنابراین نتایج این مطالعه پیشنهاد می‌کند که شاید استفاده از 30% تفاله خشک سیب به جای یونجه در جیره گوسفندان عربی بتواند  فعالیت میکروب‌های شکمبه در هضم و تخمیر مواد مغذی جیره را بهبود دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گلوکز و اوره خون، قابلیت هضم، تفاله خشک سیب، تخمیر شکمبه،

عنوان انگلیسی Study of the effect of dried apple pomace on digestibility, rumination microbiol fermentation characteristic and blood glucose and urea of arabi sheepp
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: The correct usage of  wastes in animal nutrition causes  decrease in environmental pollution. Apple pomace as an energetic matter and source of digestible fibers for ruminants is a proper alternative for forage. OBJECTIVES: The aim of this experiment was to investigate the effect of diets containing dried apple pomace on digestibility, rumination, microbial fermentation and blood glucose and urea of Arabi sheep. METHODS: In the first step, 0, 10, 20 and 30% dried apple pomace replaced with alfalfa were used in the experimental diets. According to the result, gas production and digestibility of diet containing 30% dried apple pomace was higher than the other diets (p< 0.05). Therefore, in the second step, 8 Arabi sheep were fed with diet without apple pomace (control) and diet containing 30% apple pomace for 45 days. RESULTS: The result showed that nutrient digestibility (dry matter, organic matter, NDF and ADF) were not significantly affected by the diets (p>0.05), but rumination activity of diet containing apple pomace decreased (p< 0.05). Blood metabolites (glucose and urea) showed no significant differences between experimental diets, but blood glucose was higher in control treatment. Rumen ammonia nitrogen concentration was 14.48 and 17.49 mg/dl (p>0.05), and pH was 6.30 and 6.16 for control and apple pomace treatment, respectively (p< 0.05). The rumen protozoa numbers increased with apple pomace (p< 0.05). Diet containing apple pomace increased gas production potential and digestibility of wheat straw by rumen microorganism and bacteria (p< 0.05). CONCLUSIONS: The results of this study suggest that alfalfa replaced with 30% dried apple pomace in Arabi sheep's diet can improve digestive activity of rumen microbes and nutrient fermentation and digestibility.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهره طهماسبی بلداجی |
دانش آموخته تغذیه دام دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

طاهره محمدآبادی |
گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

محسن ساری |
گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مرتضی چاجی |
گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_58720_92d3ac2f375a3e6eed57e8a0e466a304.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات