این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۱، شماره ۲، صفحات ۱۷۹-۱۸۵

عنوان فارسی اثر اسانس شوید روی کیفیت تخم مرغ، فراسنجه های پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغ مادر گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: بهبود نرخ جوجه دهی در مرغ‌های مادر مسن توجیه اقتصادی دارد. هدف: هدف این تحقیق، اثر اسانس شوید روی کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‌های پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغ‌های مادر گوشتی بود. روش کار: تعداد 80 قطعه مرغ و 8 خروس از سویه رأس 308 در سن 105هفتگی انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد و تیمارهای دیگر از ml‌10، 20 و 40 اسانس به ازای هر kg‌100 خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. نتایج: بین تیمارها از نظر شاخص زرده و واحد "هاو" تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. اما در صفاتی مانند خصوصیات ظاهری تخم‌مرغ، وزن پوسته، نسبت درصد پوسته، ضخامت پوسته، رنگ زرده و وزن تخم‌مرغ بین تیمارها تفاوت معنی‌دار وجود داشت. اسانس شوید اثر معنی‌داری روی میزان تری گلیسرید پلاسما، HDL پلاسما و کلسترول زرده تخم‌مرغ نداشت. ولی اسانس شوید میزان کلسترول پلاسما را به طور معنی‌داری افزایش و میزان گلوگز پلاسما را به طور معنی‌داری کاهش داد. با این وجود، اسانس شوید درصد جوجه درآوری را به طور معنی‌داری افزایش داد. نتیجه‌گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در جیره مرغ‌های مادر گوشتی، به طور معنی‌داری درصد جوجه درآوری را افزایش داد (05/0>p).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه درآوری، داروی گیاهی، مرغ مادر،

عنوان انگلیسی The effect of Anethum graveolens on egg quality, some blood metabolites and hatchability in broiler breeder hens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Improvement of hatchability in aging broilerbreeder has economic justification. OBJECTIVES: The main objective ofthis study was to determine the effect of dietary Anethum graveolensessential oil on egg quality, some plasma metabolites and hatchability inbroiler breeder hens. METHODS: A total number of eighty hens and eightcocks from Ross 308 strain of 105 weeks old were divided into four groups withtwo replicates within each (10hens+ 1cock). The diets were supplemented without essential oil (Control) and with 10, 20 and 40 ml essential oil/100kg dietsfor four weeks. RESULTS: There were no significant differences among thegroups in Haugh unit and yolk index. While, there were significant differencesin egg weight, egg shape index, shell thickness, shell ratio, yolk color andshell weight. Plasma triglyceride, high density lipoprotein cholesterol (HDL-C)and egg yolk cholesterol concentration were not influenced by dietary essentialoil of Anethum graveolens. Whereas essential oil increased plasmacholesterol significantly, it also significantly decreased plasma glucose.Hatchability and fertility were positively affected by supplementation ofessential oil in the diet. CONCLUSIONS: Results of this study showedthat supplementing diet with  Anethumgraveolens essential oil improved hatchability of total eggs set of broilerbreeders. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله chick, herbs, reproductive performance

نویسندگان مقاله میلاد شاعری |
گروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

اردشیر محیط |
گروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

زربخت انصاری پیراسرایی | ansari پیراسرایی
گروه فیزیولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محسن تقی زاده |
گروه علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_57915_417e9464e8f44aa65027af3165759168.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات