این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۲، شماره ۱۲۲، صفحات ۱۷-۲۸
عنوان فارسی
مطالعه اثرات سطوح مختلف پودر دانه زیره و رازیانه بر تولید گاز و فراسنجههای تخمیر شکمبهای در جیرههای با کنسانتره زیاد به روش آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر سطوح مختلف پودر دانه زیره و رازیانه در جیرههای با کنسانتره بالا به روش آزمایشگاهی (in vitro) صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بود از: 1- شاهد (75درصد کنسانتره و 25 درصد یونجه)، 2- جیره شاهد مکمل شده با سه سطح مختلف پودر زیره و رازیانه (8، 12 و 16 گرم در کیلوگرم ماده خشک خوراک) که در هر سطح نسبتهای متفاوتی از رازیانه و زیره (25% رازیانه + 75% زیره، 50% رازیانه + 50% زیره، 75% رازیانه + 25% زیره) تکرار شد. افزودن دانه زیره و رازیانه باعث افزایش معنیدار قابلیت هضم ماده آلی، گاز تجمعی و پتانسیل تولید گاز (b) شد (05/0 P<)، اما تأثیر معنیداری بین تیمارهای مختلف برای میانگین نرخ تولید گاز مشاهده نشد (05/0<(P. میزان نیتروژن آمونیاکی با افزودن سطوح و نسبت-های مختلف پودر زیره و رازیانه بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت(05/0 P<). میانگین اسیدهای چرب زنجیر کوتاه در سطح 8 گرم پودر زیره و رازیانه با افزایش معنیداری همراه بود (05/0 P<)، ولی سطوح بالاتر پودر زیره و رازیانه (12 و 16 گرم در کیلوگرم ماده خشک) افزایش معنیداری در این فراسنجه نداشت. بر اساس نتایج این تحقیق میتوان نتیجه گیری نمود که افزودن پودر زیره و رازیانه در جیره با کنسانتره زیاد میتواند باعث بهبود قابلیت تخمیر شکمبه، قابلیت هضم و افزایش تولید اسیدهای چرب فرار گردد که استفاده از 8 گرم مخلوط پودر زیره و رازیانه با نسبت50% رازیانه و 50% زیره در کیلوگرم ماده خشک، بیشترین تاثیرات معنی دار را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
"،زیره، رازیانه، تولید گاز، قابلیت هضم، نیتروژن آمونیاکی"،،
عنوان انگلیسی
Study of the effects of Fennel and Cumin Seed Powder different levels on in vitro the gas production and on ruminal fermentation Characteristics of a high concentrate diet
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted to evaluate the effects of different levels of fennel and cumin seed powder in high-concentrate diets on some in vitro rumen fermentation and gas production characteristics. The treatments were repeated: 1- control (75% concentrate and 25% alfalfa), 2- control diet supplemented with three different levels of cumin and fennel powder (8, 12 and 16 g / kg dry matter feed), at each level of the ratio Different types of fennel and cumin (25% fennel + 75% cumin, 50% fennel + 50% cumin, 75% fennel + 25% cumin). Addition of cumin and fennel powder significantly increased the digestibility cumulative gas and gas production potential (b) (P < 0.05), but there was no significant effect on the average gas production rate on different treatments (P < 0.05). Ammonia nitrogen was measured by adding different levels and ratios of cumin and fennel powder Significant decrease was observed in control treatment (P < 0.05). The mean short chain fatty acids at 8 grams of cumin and fennel powder had a significant increase (P < 0.05), However, no significant increase was observed with higher levels of cumin and fennel powder. Based on the results of this study, it can be concluded that adding cumin and fennel powder to high concentrate ration can improve rumen fermentation, digestibility and increase the production of volatile fatty acids, using 8 g of cumin and fennel powder With the ratio of 50% fennel and 50% cumin per kilogram of dry matter, the most significant effects were shown.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهرداد تقی زاده |
دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه زابل
مصطفی یوسف الهی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
حمیدرضا میرزایی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
آرش آذرفر |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
ایوب عزیزی |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_119194_6af8c76af18fbc8faef00ab7a0b4a09d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1625517.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات