این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۲، شماره ۱۲۲، صفحات ۲۰۳-۲۲۰
عنوان فارسی
تأثیر هسته خرمای تخمیر شده با آسپرژیلوس نایجر و باسیلوس سابتیلیس بر عملکرد، خصوصیت لاشه و جمعیت میکروبی ایلئومی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی اثرات تغذیهای هسته خرمای تخمیر شده بر عملکرد، صفات لاشهو جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجههای گوشتی بود. این آزمایش بهصورت فاکتوریل 4×2 با یک تیمار شاهد در قالب طرح کاملاً تصادفی با 540 قطعه جوجه یک روزه در 9 تیمار و 5 تکرار (12 جوجه در هر تکرار) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره ذرت – سویا (شاهد)، جیرههای حاوی 2، 4 ،6 و 8 درصد هسته خرمای خام و2، 4،6 و 8 درصد هسته خرمای تخمیر شده بود. فرآیند تخمیر موجب کاهش فیبرخام و افزایش پروتئین خام گردید (05/0p<). تغذیه هسته خرمای تخمیری باعث افزایش مصرف خوراک و بهبود افزایش وزن در دوره پایانی (42-25 روزگی) شد (05/0p<). در همین دوره افزایش وزن در سطح 8 درصد هسته خرمای تخمیری (1474 گرم در برابر 1336 گرم) بهطور معنیداری (05/0p<) بیشتر از تیمار شاهد بود. هزینه خوراک مصرفی در جیره حاوی خوراک تخمیری بیشتر از جیره هسته خام بود (05/0p<). چربی محوطه بطنی و وزن سنگدان در تیمارهای حاوی هسته خرمای تخمیری نسبت به تیمارهای حاوی هسته خرمای خام کاهش یافت (05/0p<). جمعیت باکتریهای اسید لاکتیک و کلی فرم در ایلئوم جوجههای تغذیه شده با هسته خرمای تخمیری در مقایسه با هسته خرمای خام بطور معنیداری بترتیب بیشتر و کمتر بودند(05/0p<). نتایج این مطالعه نشان داد که تخمیر هسته خرما در سطح 8 درصد موجب بهبود عملکرد جوجه گوشتیدر دوره پایانی پرورش میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هسته خرما، تخمیر، عملکرد، جوجه گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effect of fermented date pite by Aspergillus niger and Bacillus
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effects of feeding fermented date pite (FDP) on performance, carcass traits and ileal microbial population in broiler chickens. In a 2 ×4 factorial arrangement, 540 day – old broiler chicks were randomly assigned to one of nine experimental diets, each with five replicates containing 12 chicks each. Dietary treatments included a corn- soybean meal – based diet (control), and diets containing 2, 4, 6 and 8% raw date pit (RDP) and 2, 4, 6 and 8 % fermented date pit (FDP). Fermentation process effectively decreased crude fiber and increased crude protein (p < 0.05). Feeding fermented date pite increased feed intake and improved body weight gain in finisher period (25- 42 day) of the experiment (p < 0.05 ). In this period birds fed FDP with level 8% had significantly (p < 0.05 ) body weight higher in comparison to chicks fed diet control ( 1474 gr vs 1336 gr ). Birds fed FDP had feed cost higher compared to chick fed RDP (p< 0.05). Abdominal fat and gizzard was significantly lower in broiler fed FDP than to RDP (p < 0.05 ). Lactic acid bacteria population and coliform in ileum of broilers fed diet containing FDP as compared to RDP were significantly higher and lower respectively (p< 0.05). Results of this study demonstrated that fermentation date pite in level 8% led to performance improvement in broiler chickens during finisher period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Date pite, fermentation, performance, Broiler
نویسندگان مقاله
ناصر محمودنیا |
کارمند دانشگاه گنبد کاووس
بهروز دستار |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
جواد بیات کوهسار |
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه گنبد کاووس
امید عشایری زاده |
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_119222_c942f02396d32891d81117a010533784.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1625531.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات