این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات منابع آب ایران، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۴

عنوان فارسی ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی ۹ شهر استان اصفهان برای مصارف شرب با استفاده از سیستم استنتاج فازی
چکیده فارسی مقاله ارزیابی فازی، سطح اطمینانی برای قابلیت پذیرش آب برای مصارف شرب با استفاده از حدود تعیین شده توسط سازمان‌های مختلف و نظر کارشناس کیفیت آب ارائه می‌دهد. در این مطالعه از سیستم استنتاج نظریه فازی برای بررسی، تصمیم‌گیری و اظهار نظر در مورد کیفیت شیمیایی آب‌های زیرزمینی که به منظور شرب به کار می‌روند استفاده شده است. شیوه به کار رفته بر اساس نظریه مجموعه‌ها و منطق فازی و برای تعیین کیفیت آب از داده‌های نادقیق زیست‌محیطی و با استفاده از استانداردها و به صورت غیراحتمالاتی می‌باشد. مدل بهینه شده، با استفاده از قوانین فازی و 29 نمونه آب زیرزمینی که از چاه‌های تأمین آب شرب 9 شهر مختلف استان اصفهان جمع‌آوری شده ‌بودند، به دست آمد. این نمونه‌ها برای 11 پارامتر شیمیایی آنالیز شدند ولی از اطلاعات 9 پارامتر‌ برای ارزیابی کیفیت آب استفاده شد. نتایج آنالیزها نشان داد که 10 نمونه از آب‌های مورد مطالعه با سطح اطمینانی بین 84 تا 97 درصد در گروه مطلوب، 9 نمونه با سطح اطمینان 50 تا 100 درصد در گروه قابل قبول و 10 نمونه با سطح اطمینان 50 تا 95 درصد در گروه نامطلوب برای آشامیدن قرار گرفتند. همچنین، 65 درصد از نمونه‌های مورد آزمایش درحد مطلوب یا قابل قبول برای آشامیدن می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیفیت آب شرب، مجموعه فازی، تابع عضویت، مشخصه زبانی،

عنوان انگلیسی Analysis of Groundwater Quality Acceptability for Drinking purposes in Nine Cities in Isfahan Province Using Fuzzy Inference System
چکیده انگلیسی مقاله Fuzzy evaluation presents a certainty level for the acceptability of water for drinking purposes based on prescribed standards of various organizations and perception of the experts. In this study, fuzzy set theory was applied for decision making on the suitability of certain groundwater resources for drinking purposes based on chemical quality. The quality of water was expressed in indefinite environment of monitored data and prescribed standards given in a non-probabilistic sense. From the 9 cities in Esfahan Province, 29 groundwater samples that were collected from the drinking water wells are used in this study. These samples were analyzed for 11 chemical parameters. But, finally 9 parameters were used for evaluation of drinking water quality. The results showed that 10 water samples were in the “desirable” category with a certainty level of 84-97%, 9 samples were in the “acceptable” category with a certainty level of 50-100%, and 10 samples were in the “non-acceptable” category with a certainty level of 50-95%. Furthermore, about 65% of the samples were in the “desirable” or “acceptable” categories for drinking purposes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید ابراهیم هاشمی | seyed ebrahim
دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، گروه آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

سید فرهاد موسوی | s f
استاد گروه آب ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

سید محمود طاهری | seyed mahmoud
دانشیار دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

عباس قره چاهی |
سرپرست آزمایشگاه مرکزی آب، شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان.


نشانی اینترنتی http://www.iwrr.ir/article_15881_a3cefeb41747ef86f88673bb5b6c6db3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات