این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۴، شماره ۱۰، صفحات ۸۹۵-۹۰۲

عنوان فارسی بررسی آلودگی‌های انگلی سبزی‌های مصرفی شهر قم در سال ۱۳۹۳: یک گزارش کوتاه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: بیماری‌های انگلی از مهم‌ترین بیماری‌های عفونی و یکی از مشکلات بهداشتی بسیاری از جوامع می‌باشد. مصرف سبزیجات خام یکی از راه‌های مهم کسب آلودگی انگلی دستگاه گوارش انسان است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر قم می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی در پاییز سال 1393 در شهر قم انجام گرفت. در این بررسی تعداد 840 نمونه از 10 نوع سبزی (تره، ریحان، نعناع، پیازچه، تربچه، جعفری، کاهو، شاهی، ترخون و گشنیز) از 42 مغازه‌ سبزی‌فروشی جمع‌آوری شد. هر یک از نمونه‌ها پس از انجام مراحل شستشو، سانتریفوژ، تهیه رسوب و رنگ‌آمیزی از نظر آلودگی پریاخته‌ای و تک‌یاخته‌ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بصورت آمار توصیفی (میانگین و درصد) گزارش گردید. یافته‌ها: از 840 نمونه مورد بررسی، در 265 نمونه (55/31%) آلودگی انگلی مشاهده شد که 110 نمونه (51/41%) مربوط به پریاخته‌ها و 155 نمونه (49/58%) مربوط به تک‌یاخته‌ها بود. از نظر نوع سبزی بیشترین آلودگی در تره و جعفری با 48 نمونه مثبت (11/18%) و کمترین آلودگی در کاهو و تربچه به ترتیب با 9 (39/3%) و 7 (65/2%) نمونه مثبت مشاهده شد. بیشترین آلودگی انگلی مربوط به کیست آنتامباکلی با 113 نمونه مثبت (64/42%) و تخم آسکاریس با 59 نمونه مثبت (26/22%) و کمترین آلودگی انگلی در میان سبزیجات مصرفی مربوط به تخم اکسیور با 4 نمونه مثبت (51/1%) بود. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد درصد آلودگی سبزیجات شهر قم در حد متوسط می‌باشد. توصیه می‌شود برای افزایش سطح آگاهی مردم در مورد ضدعفونی کردن مناسب سبزیجات اقدامات لازم انجام گیرد. واژه‌های کلیدی: سبزی‌ها، انگل‌ها، عفونت انگلی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبزی‌ها، انگل‌ها، عفونت انگلی

عنوان انگلیسی The Study of Consumed Vegetables Parasitic Infections in Qom City in 2014: A Short Report
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Parasitic diseases are the most important infectious disorders and one of the main public health problems in many communities. One of the most important ways of parasite infection is to consume the raw vegetables. The aim of this study is to assess the parasitic contaminations of fresh consumed vegetables in Qom. Materials and Methods: This is a cross-sectional study in which 840 samples of different vegetables including leek, parsley, lettuce, coriander, radish, spring onion, tarragon, basil, mint, and cress collected from 42 vegetable sellers in Qom during 3 months in 2014 were examined. Samples were evaluated for presence of metazoan and protozoan parasitic contaminations. The vegetables were washed with water and tested microscopically after performance of sedimentation method. Results were reported as descriptive statistics (average and percentage). Results: In 265 out of 840 samples (31.55%) were found to have parasitic contamination. Among those 110 (41.51%) and 155 (58.49%) were revealed to be metazoa and protozoa, respectively. The highest rate of contamination was detected in leek and parsley with 48 positive samples (18.11%) and the lowest one in coriander radish and lettuce with 9 (3.39%) and 7 (2.65%) samples were positive respectively. Regarding the parasitic infestations, Entamoeba coli cyst with 113 positive samples (42.64%) and Ascaris ova with 59 positive samples (22.25%) had the most pollution and Oxyuris ova with 4 positive samples (1.51%) had the less pollution among consuming vegetables. Conclusion: The results revealed that the percentage of vegetables contamination in Qom city was middle. It would be recommended that the essential measures should be taken to increase the awareness level of people about the proper disinfection of vegetables. Key words: Vegetables, Parasites, Parasitic infection Funding: This research was funded by Research Committee of Zahedan University of Medical Sciences. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Qom University of Medical Sciences approved the study. How to cite this article: Balarak D, Joghatayi A, Jafari Modrek M, Ansari H. The Study of Consumed Vegetables Parasitic Infections in Qom City in 2014: A Short Report: A Short Report. J RafsanjanUniv Med Sci 2016 14(10): 895-902. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vegetables, Parasites, Parasitic infection

نویسندگان مقاله داود بلارک | d. balarak
مربی گروه آموزشی مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

علی جغتایی | a. joghatayi
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

محمد جعفری مدرک | m jafari modrek
استادیار گروه آموزشی انگل شناسی، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

حسین انصاری | h. ansari
استادیار گروه آموزشی آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1715-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده health|
نوع مقاله منتشر شده 6
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات