این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۴، شماره ۶، صفحات ۴۹۳-۵۰۶

عنوان فارسی اثر مکمل یاری L-آرژینین بر پروفایل لیپیدی، قندخون ناشتا و فشار خون در افراد سالم با رویکرد پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی
چکیده فارسی مقاله gte vml 1]> چکیده زمینه و هدف: L-آرژینین اسید آمینه‌ای نیمه ضروری است که می‌تواند بر بعضی از شاخص‌های خونی اثر بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف مکمل L-آرژینین بر لیپیدهای پلاسما، قندخون ناشتا و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مردان سالم می‌باشد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور می‌باشد. افراد مورد بررسی 56 مرد ورزشکار با میانگین سنی 29/4± 85/20 سال بودند که در زمستان سال 1392 در باشگاههای ورزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شدند. ورزشکاران مکمل L-آرژینین را با دوز 2 گرم در روز به مدت 45 روز در گروه مداخله و به همان میزان دارونما (مالتو دکسترین) را در گروه کنترل دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه سطح سرمی چربی‌های خون، قند خون ناشتا و فشارخون سیستولیک و دیاستولیک اندازه‌گیری شد و داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری t زوجی و tمستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: در انتهای مطالعه پروفایل لیپیدی و قندخون ناشتا در گروه دریافت کننده مکمل L-آرژینین به طور معنی‌داری نسبت به گروه کنترل بهبود یافت (05/0p< ) اما تغییر معنی‌داری در میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک مشاهده نشد (05/0p>). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد مصرف روزانه 2 گرم مکمل L-آرژینین به مدت 45 روز در افراد سالم می‌تواند سطوح چربی‌های خون و قند خون ناشتا را بهبود بخشد و می‌تواند به عنوان یک مکمل ارتقا دهنده سلامت در افراد سالم مصرف شود. واژه‌های کلیدی: ال-آرژینین، افراد سالم، پروفایل لیپیدی، قندخون ناشتا، فشارخون
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Supplementation of L - Arginine on the Lipid Profile, Fasting Blood Sugar and Blood Pressure in Healthy Subjects with the preventive Approach of Cardiovascular Diseases
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: L - Arginine is a semi-essential amino acid that affects some blood indices. The purpose of this study was to evaluate the effect of supplementation of L - Arginine on plasma lipids, blood sugar and blood pressure in healthy subjects. Materials and Methods: This study was a randomized double-blind controlled clinical trial. A lot of, 56 male athletes with an average age of 20.85±4.29 were selected from Isfahan University of Medical Sciences clubs in the winter, in 2014. Athletes received L- Arginine supplementation with a dose of 2 g daily for 45 days in the intervention group and the same amount of placebo (maltodextrin) in the control group. At the beginning and the end of the study serum levels of blood lipids, blood glucose and blood pressure were measured. Data were analyzed by using SPSS software version 19. Results: At the end of this study, levels of fasting blood sugar, lipid profile in subjects received the L – arginine supplementation significantly improved in comparison to the control group (p value< 0.05). However, no significant changes were observed in systolic and diastolic blood pressures (p value> 0.05). Conclusion: This study showed that a daily intake of 2 g dietary supplements of L- Arginine for 45 days in healthy subjects can improve levels of lipid profiles and fasting blood sugar and it can be used as a health-promoting supplements in healthy people. Key words: L – Arginine, Healthy subjects, Lipid profile, Fasting blood sugar, Blood pressure Funding: This study was funded by Isfahan University of Medical Sciences. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Isfahan University of Medical Sciences, approved the study. How to cite this article: Pahlavani N, Salehi Abarghouei A, Karimian J, Rouhani MH, Entezari MH. The Effect of Supplementation of L - Arginine on the Lipid Profile, Fasting Blood Sugar and Blood Pressure in Healthy Subjects with the preventive Approach of Cardiovascular Diseases. J RafsanjanUniv Med Sci 2015 14(6): 493-506. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ناصح پهلوانی | n. pahlavani
hezarjerib ave, school of nutrition and food science, isfahan university of medical science, isfahan ,iran
اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

امین صالحی ابرقویی | a salehi abarghouei
hezarjerib ave, school of nutrition and food science, isfahan university of medical science, isfahan ,iran
اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

جهانگیر کریمیان | j. karimian
hezarjerib ave, isfahan university of medical science, isfahan ,iran
اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
سازمان اصلی تایید شده: دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

محمدحسین روحانی | m h rouhani
hezarjerib ave, school of nutrition and food science, isfahan university of medical science, isfahan ,iran
اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

محمدحسن انتظاری | m h entezari
hezarjerib ave, school of nutrition and food science, isfahan university of medical science, isfahan ,iran
اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1864-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات