P). همچنین استفاده از جیرههای حاوی اسانسهای آویشن، رزماری و مرزه سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا سرم خون را افزایش و سطح لیپوپروتئین با چگالی پایین خون را کاهش داد (001/0>P). بعلاوه غلظتهای کلسترول و تریگلیسیرید در تیمار بدون آنتیاکسیدان افزایش معنیداری داشت (001/0>P). همچنین نسبت هتروفیل به لنفوسیت در تیمارهای حاوی آنتیاکسیدان کاهش معنیداری داشت (05/0>P)، که با پاسخ آنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل مطابقت داشت. بعلاوه، نسبت باکتریهای اشرشیاکلی به لاکتوباسیلها، در تیمارهای حاوی اسانس رزماری و آویشن نسبت به تیمار بدون آنتیاکسیدان کاهش معنیداری داشت (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: اگرچه استفاده از روغنهای کلزا و سویا تأثیر معنیداری بر روی صفات مختلف مورد بررسی نداشت اما افزودن آنتیاکسیدانهای تغذیهای باعث بهبود صفات ایمنی و میکروبیولوژی روده گردید و در میان ترکیبات آنتیاکسیدانی مختلف، استفاده از اسانسهای گیاهی نسبت به ویتامین E سبب بهبود معنیدار اغلب صفات مورد بررسی گردید.