این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۴، شماره ۲، صفحات ۲۰۹-۲۱۸
عنوان فارسی
تأثیر سینرژیستیک نایسین و اسانس دارچین (Cinnamomum verum) بر رشد لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae) در فیله قزل آلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: بیماری لاکتوکوکوزیس به علت لاکتوکوکوس گارویه در مزارع پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان، یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزای مشترک بین ماهی و انسان به حساب میآید. هدف: هدف این مطالعه، ارزیابی اثر اسانس دارچین (Cinnamomum verum) و نایسین در کنترل رشد لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae) بود. روش کار: در این بررسی، اسانس گیاه دارچین به روش تقطیر با بخار با دستگاه کلونجر تهیه شد. جهت آمادهسازی نایسین از اسید کلریدریک 02/0 نرمال استفاده شد. غلظتهای (0، 4/0 و 8/0 درصد) اسانس دارچین و (µg/ mL 0، 25/0 و 75/0) نایسین و ترکیب غلظتهای فوق با هم به فیلههای قزلآلای رنگینکمان اضافه شد. شمارش باکتریها به ازای هر گرم در روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 پس از تلقیح صورت پذیرفت. نتایج: در نمونههای نگهداری شده در دما ºC 4، رشد باکتری هنگام استفاده اسانس دارچین یا نایسین به تنهایی تا روز پانزدهم به تعویق افتاد و در مورد دارچین میزان رشد باکتری در دو روز نهم و پانزدهم به زیر log cfu/g 2 رسید. ترکیب µg/ mL 8/0 نایسین و 75/0 درصد اسانس دارچین توانست در روز سوم رشد را به تعویق بیاندازد. در دمای 8 درجه سانتیگراد، نایسین و اسانس دارچین به حالت مجزا و در حال ترکیب (مشابه ºC 4) تا روز ششم توانستند جلوی رشد باکتری را بگیرند. همچنین نتایج نشان داد ترکیب نایسین و اسانس دارچین به شکل معنیداری (05/0>P) عملکرد بالاتری در مقایسه با حالت منفرد آنها داشت. نتیجهگیری نهایی: نایسین و اسانس دارچین رشد لاکتوکوکوس گارویه را به خصوص در غلظت 8/0 درصد اسانس و µg/ mL 75/0 نیسین در فیله قزلآلای رنگین کمان مهار کردند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Synergistic Effect of Nisin and Cinnamon Essential oil (Cinnamomum verum) on the Growth of Lactococcus garvieae in Fish Fillets of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Lactococcusis disease due to Lactococcus garvieae, one of the most important zoonotic bacterial diseases. Objectives: The purpose of this study was to evaluate the effect of Cinnamon essential oil and Nisin on the growth of Lactococcus garvieae. Methods: The effect of cinnamon essential oil with concentrations of 0, 0.25 and 0.75%, and Nisin 0, 0.4 and 0.8 μg/mL on growth of this bacteria at 4 and 8 °C during 0, 3, 6, 9, 12, 15 days of storage was investigated. Results: The results of this study showed that on samples kept at 4 °C, bacterial growth was delayed until the fifteenth day using cinnamon essential oil or Nisin, and in the case of cinnamon, the growth rate of bacteria in the ninth and fifteenth days was below 2 log cfu/g. While the combination of 0.8 μg/ml Nicin and 0.75% essential oil of cinnamon postponed growth on the third day. At 8 °C, Nisin, the cinnamon essential oil alone and in combination (similar to 4 ºC) until the sixth day prevented bacterial growth. Compared to the control treatment, the concentration of Nisin and cinnamon essential oil had a significant difference in inhibitory bacterial growth (P< 0.05). The results also showed that the combination of Nisin and cinnamon essential oil, had a significantly higher effect than their single state. Conclusions: Results indicate that Nisin and cinnamon essential oil effectively inhibit the growth of Lactococcus garvieae in the rainbow trout fillet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
آیلا نادی |
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
لاله رومیانی |
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
منصوره قائنی |
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_71656_303cf303fb51ae6f16c8e024b753c67f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-1652371.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات