این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۴، شماره ۲، صفحات ۲۶۱-۲۷۱
عنوان فارسی
مطالعه هیستومورفولوژیکی و هیستوشیمیائی تأثیر رژیم غذائی دارای زئولیت قم، بر ساختار بافتی روده باریک مرغ گوشتی در مقایسه با زئولیت تجاری
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: رشد روز افزون جمعیت و نیاز به تهیه مواد غذائی به ویژه پروتئینها، علاقه به استفاده از مکملهای ارزان و در دسترس، جهت افزایش بازدهی تولید پروتئین را افزایش داده است. هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر مصرف زئولیت منطقه قم بعنوان مکمل بر ساختار هیستولوژیکی و هیستوشیمیائی روده باریک مرغ گوشتی و مقایسه با زئولیت تجاری است. روش کار: در این مطالعه تجربی 200 جوجه گوشتی از مرغداریهای قم خریداری و به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شد که شامل: گروه کنترل؛ گروه آزمایشی زئولیت قم که بر اساس دوز دریافتی به سه زیر گروه مختلف (5/0درصدZ1=، 1درصدZ2=، 5/1درصد Z3=) تقسیم شدند و گروه آزمایشی آنزیمیت (که زئولیت تجاری را دریافت کرد) بود. 42 روز بعد، از هر گروه 10 نمونه انتخاب شد و پس از پاساژ بافتی، لامها با هماتوکسیلین- ائورین، پریودیک اسید شیف (PAS) و تلوئیدین بلو رنگ آمیزی و مطالعات میکروسکوپی با کمک نرم افزار1.49f Image-j انجام شد و دادهها با استفاده SPSS ورژن 20 تجزیه و تحلیل شدند. 05/0> P به عنوان سطح معنیدار، در نظر گرفته شد. نتـایـج: در گروه آنزیمیت ارتفاع سلولهای پوششی کاهش ولی تعداد غدد مخاطی و گابلتسلها افزایش معنیداری داشت. تعداد گابلتسل پرزها به جز گروه Z1 در سایر گروههای تیماری افزایش معنیدار داشت (05/0> P). گابلتسل پرزها در گروههای زئولیت (Z1 و Z2) نسبت به گروه آنزیمیت و نیز در Z3 نسبت به Z1 افزایش معنیداری داشتند(05/0> P). نتیجه گیری نهایی: نتایج ما نشان داد که زئولیت در افزایش سطح جذب ساختار روده کوچک اثر ندارد؛ ولی فعالیت غدد و گابلت سلها را تحریک میکند باعث بهبود گوارش میشود که در این مورد زئولیت قم نیز با درصد بالاتر، تأثیری مشابه آنزیمیت دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیستولوژی، زئولیت، آنزیمت، روده کوچک، جوجه گوشتی،
عنوان انگلیسی
Histomorphological and Histochemical Effects of Diet With Qom Zeolite on the Tissue Structure of the Small Intestine of Broiler Chickens Compared With Commercial Zeolite
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Population growth and the need for food, especially proteins, have increased the interest in using inexpensive and available supplements to increase protein production. ObjectiveS: The aim of this study was to evaluate the effect of Qom region zeolite as a supplement to the histological and histochemical structure of broiler chicken intestine and to compare it with commercial zeolite. Methods: In this experimental study a total of 200 broiler chicks were purchased from Qom poultry and randomly divided into five groups including the control group; the experimental group of Qom zeolite which was subsequently subdivided into three different doses including (Z1 = 0.5 %, Z2 = 1%, Z3 =1,5%); and finally the anzymite group which received the commercial zeolite. 42 days later, 10 samples were selected from each group and after tissue preparation, the slides were stained with hematoxylin-eosin, PAS period, and toluidine blue; then microscopic assays were applied using the Image-j 1.49f software. Data analysis was done with SPSS 20 and One-way ANOVA and Tukey's post hoc test. PResults: The height of the epithelial cells decreased in the anzymite group but the number of mucosal glands and goblet cells increased significantly (P< 0.05). Except for Z1 group in other Qom zeolite treatment groups (Z2 and Z3), the number of goblet cells increased significantly (P< 0.05). Therefore, the effect of zeolite higher than 1.5% may be comparable with anzymite. Conclusions: Our results showed that zeolite does not have any effect on increasing the absorption rate of the small intestine, but could stimulate the function of goblet cells and intestinal glands, so Qom zeolite with higher percentage could have the same effect as anzymite
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن اسلامی فارسانی |
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی ، دانشگاه علوم پزشکی قم ، قم ، ایران گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران.
محمد دخیلی |
گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران.
شیما آب آب زاده |
گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
محمد یگانه پرست |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، قم، ایران.
فاطمه حیدری |
گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_71657_89c82bd43f1a4d596bc14e9ebe1b7e6b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-1652377.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات