این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۰۸-۹۹

عنوان فارسی تاًثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis مستخرج از روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر عملکرد رشد و بقاء آن
چکیده فارسی مقاله تأثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis جدا شده از روده ماهی کپور معمولی، در دو سطح با غلظت­های 103×1، 106×1 CFU/ml (سلول در هر میلی‏لیتر) با غذا مخلوط و توسط ماهیان جوان کپور معمولی (میانگین وزنی1± 56/54 گرم) تغذیه شدند. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار و به مدت 8 هفته صورت پذیرفت. نرخ تغذیه بر اساس 2 درصد وزن بدن و 2 بار در روز انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14 روز یک بار انجام گرفت. در پایان آزمایش، درگروه ماهیانی که پروبیوتیک دریافت کرده بودند، شاخص­های رشد و راندمان غذایی آن­ها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، کارآیی پروتئین، ضریب تبدیل غذا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن‌ها فاقد پروبیوتیک بودند نشان دادند (05/0P<). بهترین میزان شاخص‏های فوق درتیمار دریافت کننده 106×1 CFU/ml در هر کیلوگرم غذای خشک به‏دست آمد. تنها در بررسی شاخص احشائی، تفاوت معنی داری بین تیمار CFU/ml 103×1 در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0 P <). بالاترین میزان بازماندگی ماهیان جوان در تیمار CFU/ml 103×1 در مقایسه با شاهد مشاهده گردید که این اختلاف معنی­دار بود (05/<0P). نتایج این تحقیق نشان داد اضافه کردن پروبیوتیک Bacillus subtilis به جیره ماهیان جوان کپورمعمولی به میزان 106×1 CFU/ml در هر کیلوگرم جیره اثرات مثبتی بر پارامترهای رشد و شاخص‏های تغذیه­ای دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of probiotic Bacillus subtilis bacteria extracted from the intestine of common carp (Cyprinus carpio) on growth performance and survival of the fish
چکیده انگلیسی مقاله The effect of probiotics bacteria Bacillus subtilis isolated from the intestine of common carp at two levels of concentration of 1×103, 1×106 CFU / ml (cells per ml) mixed with food by young fish carp (weighted average 56/54±1 g) were fed. Project was carried out in a completely randomized design with three replications for 8 weeks. Feed rate were done based on 2% of body weight and 2 times a day. Determination the length and weight of fish every 14 days once was carried out. At the end of the experiment, a group of fish that were given probiotic, growth and feed efficiency, such as weight gain, specific growth rate, protein efficiency were found a higher level and better feed conversion efficiency as compared to their diet without fish probiotics (p< 0.05). The highest above indices was obtained at 1×106 CFU/ml per kg diet. Only viscerosomatic index did not display any significant difference among the treatments 1×103 CFU/ml compared to controls (P< 0.05). The highest survival rate of young fish in the treatment 1×103 CFU/ml compared to controls was observed that this difference was significant (p< 0.05). The results showed that the probiotic Bacillus subtilis to feed young fish common carp at a rate of 1×106 CFU / ml per kg diet has positive effects on the growth parameters and nutrition indices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا کلیایی | z. koliaee


علی آبرومند | a. aberoumand


سعید ضیایی نژاد | s ziaei nejad



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-38-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات