این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
بررسی فراوانی و پراکنش سلولهای کلراید آبشش بچهماهیان سفید در مواجهه با شوری آب دریایخزر
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور بررسی توسعه سلولهای کلراید در بافت آبشش گروههای مختلف وزنی بچهماهی سفید (Rutilus frisii) در ایستگاه تحقیقاتی تغذیه و غذای زنده آبزیان واقع در غازیان بندرانزلی انجام شد. بچه ماهیان با میانگین وزنی 5/0، 1 و 5/2 گرمی به صورت تصادفی انتخاب شدند و در 3 گروه آب دریای خزر با شوری 11 در هزار، آب 7 در هزار (شرایط مصبی) و آب شیرین (با سه تکرار در هر گروه) در مدت 10 روز، قرار گرفتند. جهت بررسی ساختار میکروسکوپی بافت آبشش در تیمارهای مختلف، از نمونههای بافتی بهوسیله روش بافتشناسی کلاسیک و رنگآمیزی هماتوکسیلین - ائوزین لام تهیه شد. بررسی فراوانی و محل آنزیم Na+-K+- ATPase و تعیین موقعیت سلولهای کلراید با روش ایمونوهیستوشیمی به انجام رسید. در تصاویر بافتشناسی، سلولهای کلراید در ناحیه پایه تیغههای ثانویه، روی تیغهها و بین آنها بهوضوح دیده شدند. نتایج شمارش سلولهای کلراید در آبشش بچهماهیان سفید نشان داد که در هر میلیمتر مربع از سطح بافت آبششی ماهیان 5 /0، 1 و 5/2 گرمی بهترتیب 9000 ، 10000- 9000 و 12060- 10070 سلول کلراید وجود دارد. در نتیجه مطابق با تحقیق حاضر، به نظر میرسد بچه ماهیان 5/0 گرمی دارای قابلیت سازگاری با آب نواحی مصبی و آب دریای خزر را نداشته و کاملاً سازگاری به آب شیرین دارد. بر اساس مطالعات، به نظر میرسد بچه ماهیان 1 تا 3 گرمی قابلیت تحمل و سازگاری با نواحی مصبی و نواحی از دریا با شوری 7 تا 8 در هزار دارند که افزایش وزن تأثیر بمراتب بهتری را خواهد داشت یعنی ترجیحاً وزن 5 /2 تا 3 گرم جهت این کار مناسبتر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهیسفید،Rutilus frisii ، تنظیماسمزی، شوری، دریایخزر
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد صیادبورانی |
محدثه احمدنژاد |
حسن مقصودیه کهن | maghsodie kohan
سهراب دژندیان |
منصور شریفیان |
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-30&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات