این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱-۱۱
عنوان فارسی
اثرسمیت غذای آلوده به آفلاتوکسین B۱ بر رشد، بازماندگی و برخی آنزیمهای کبدی بچه ماهی ازون برون پرورشی Acipenser stellatus))
چکیده فارسی مقاله
آفلاتوکسینها مواد شیمیایی سمی هستند که بهوسیله انواع قارچها ( (Aspergillus flavus & Aspergillus parasiticus تولید میشوندکه بطورکلی به عنوان کپک شناخته میشوند. آفلاتوکسیکوزیس بیماری است که در اکثر انواع ماهیان بر اثر تغذیه از غذای آلوده به آفلاتوکسینها ایجاد می گردند. این مطالعه جهت کسب اطلاعات کاربردی در ارتباط با تاثیرات آفلاتوکسین B1 در موردگونه ازون برون پرورشی (Acipenser stellatus) انجام پذیرفت. بچه ماهیان ازون برون با میانگین وزن اولیه 12/0 ± 90/7 گرم پس از عادت دهی، با تراکم10 عدد در مخازنی با حجم 50 لیتر در شرایط یکسان برای همه تیمارها در غلظتهای پیشبینی شده با مقادیرppb 1500، 1850، 2300، 2850و 3500 آفلاتوکسین B1 ودو شاهد در3 تکرار بررسی شدند. تغذیه بچه ماهیان در تیمارهای آزمایشی و شاهد تا پایان آزمایش روزانه در 3 نوبت و به مدت 56 روز انجام شد. نتایج نشان دادکه افزایش میزان غلظت سم (ppb3500و 2850) علاوه بر بروز تغییرات رفتاری، تاثیر معنی داری برکارایی شاخصهای رشد و تغذیه شامل درصد افزایش وزن (bw%)، بیومس نهایی، ضریب چاقی(K)، رشد روزانه(GR) و نرخ رشد ویژه (SGR) داشت (05/0>P). همچنین بیشترین میزان تلفات در تیمار حاوی بیشترین غلظت سم (ppb3500) که از روز 6 آغاز گردید مشاهده شد. پس از 52 روز بچه ماهیان تغذیه شده با غذای حاوی ppb3500 آفلاتوکسین B1 درصد بازماندگی کمتری (%50/47) را نسبت به تیمارهای ppb 2850 (%50/57)، ppb2300 (%65)، ppb1850 (%80) و ppb1500 (%75/93) داشتند، در مطالعات فاکتورهای بیوشیمیایی خون با افزایش مقدار سم در غذا تغییرات و اختلافهای آماری در میزان آنزیم-های کبدی ALP,ALT,AST مشاهده شد(05/0>P).
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جلیل جلیل پور |
حبیب وهاب زاده |
ابوالفضل سپهداری |
ذبیح اله پژند |
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-44&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات