این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
بررسی غنیسازی آرتمیای فرانسیسکانا با غلظتهای مختلف سدیم فلوراید
چکیده فارسی مقاله
در پرورش لارو ماهیان اصلیترین مسئله، تامین غذای با کیفیت بالا است که به راحتی توسط لارو ماهی پذیرفته و هضم شود. امروزه از غذای زنده و به خصوص نائوپلئوس آرتمیای غنی شده با مواد مختلف در تغذیه آغازین بسیاری از گونههای پرورشی ماهی و میگو، در سطح وسیعی استفاده میشود. فلوراید ماده معدنی بسیار مهمی است که از طریق آب آشامیدنی و غذاهای دریایی نظیر ماهی و میگو به انسان میرسد. در این تحقیق غنیسازی آرتمیای فرانسیسکانا (A. franciscana)، با سدیم فلوراید در مرکز تکثیرو پرورش و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی رشت انجام گرفت. سیست آرتمیا پس از پوسته زدایی و 30 ساعت بعد از تخمگشایی و در مرحله Instar II، با سدیم فلوراید درغلظتهای 40 و 80 و mg/L160 و شاهد (بدون غنیسازی)، هر کدام با سه تکرار غنیسازی گردید، 2، 4 و 6 ساعت بعد از غنیسازی از تیمارها نمونهبرداری به عمل آمد و پس از انجماد و خاکستر نمودن، اندازهگیری میزان سدیم فلوراید جذب شده نمونهها توسط دستگاه الکترود یون گزین انتخابی صورت گرفت. بر طبق نتایج آزمون آماری، اثر متقابل زمان با فلوراید در سطح 1% معنیدار بود (01/0>p). تمامی تیمارهای غنیسازی شده، با تیمار شاهد اختلاف آماری معنیداری داشتند. بیشترین میزان جذب سدیم فلوراید در تیمار 40 میلیگرم در لیتر در زمان 2 ساعت بود و دوز mg/L 160، با توجه به جذب فلوراید بیشتر نسبت به دوزmg/L 40، باعث مرگ نائوپلئوس آرتمیا گردید. همچنین با گذشت زمان از 2 ساعت به 6 ساعت، از میزان فلوراید جذبی کاسته شده و در واقع آرتمیا آن را دفع میکند. بر اساس نتایج حاصله، تیمار mg/L 40 سدیم فلوراید با زمان 2 ساعت بهترین دوز برای غنیسازی آرتمیا با سدیم فلوراید است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پریسا امیری |
قباد آذری تاکامی | azari takami
عباسعلی زمینی |
فاطمه شریعتی |
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-68&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات