این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۷۹-۹۰
عنوان فارسی
شناسایی و مقایسه فراوانی عوامل قارچی جدا شده از تخم ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum) استان مازندران
چکیده فارسی مقاله
عفونتهای قارچی در هچری ماهیان به عنوان یک بیماری مهم به خوبی شناخته شده است. هدف از این بررسی شناسایی عوامل قارچی مسبب بروز تلفات در هچری ماهیان سفید استان مازندران و نیز تاثیر برخی از فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب بر فراوانی آنها بود. طی فصول تکثیر سالهای 1385 تا 1387 از تخمهای آلوده به هایف قارچی و نیز آب هچری این ماهیان نمونهبرداری به عمل آمد. نمونه-برداری در هر فصل تکثیر در سه مرحله انجام و در نهایت 1350 عدد تخم قارچ زده و 45 نمونه آب در هر فصل تکثیر (در مجموع 4050 عدد تخم و 135 نمونه آب) مورد بررسی قرار گرفت. تخمها در محیطهای YGC آگار و SD آگار کشت داده شده و در دمای منطبق با دمای هچری گرمخانه گذاری شدند. فاکتورهای فیزیکوشیمیایی مورد بررسی آب نیز شامل اکسیژن محلول، دما، pH، نیترات، نیتریت و یون آمونیوم بودند. نتایج نشان داد تنها قارچ آبزی آلوده کننده تخم ماهی سفید طی سه سال بررسی فقط از جنس ساپرولگنیا بوده است. همچنین مهمترین نمونههای قارچهای ساپروفیت جداسازی شده به ترتیب فراوانی مربوط به جنسهای فوزاریوم، پنی سلیوم، آسپرژیلوس، موکور، پسیلومایسس و آلترناریا بودهاند. همچنین بیشترین درصد فراوانی جنس ساپرولگنیا در سال 1386 و کمترین آن در سال 1387 بوده است. این در حالی است که درصد فراوانی قارچهای ساپروفیت کاملاً عکس این نتیجه بود. در بررسی نتایج فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب نیز تفاوت معنی داری (05/0P<) بین دما، اکسیژن محلول، نیترات، نیتریت، یون آمونیوم و pH سال 86 و دو سال دیگر مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده به نظر میرسد که فراوانی قارچهای آبزی و ساپروفیتها میتواند ارتباط مستقیمی با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استان مازندران، ماهی سفید، تخم، قارچ.
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم قیاسی |
حجت اله شکری |
محمد بینایی |
سید محمد وحید فارابی | seyed mohammad vahid
علی اصغر سعیدی | ali asghar
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-89&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات