این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۱
عنوان فارسی
تاثیر پروبیوتیک مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) روی رشد و بازماندگی بچه ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus)
چکیده فارسی مقاله
تغذیه پر هزینهترین بخش اجرایی در پرورش آبزیان محسوب میشود. یافتن ترکیبات غذایی جایگزین و ارزان قیمت به توسعه آبزی پروری به میزان زیاد کمک میکند. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده مطلوبی هستند که یا خود و یا متابولیت آنها به عنوان مکملهای غذایی در مزارع پرورش حیوانات استفاده میشوند. در پرورش آبزیان مختلف به دو دلیل از پروبیوتیکها استفاده میشود: برای بهتر کردن محیط زیست آبزی و برای معرفی میکروفلورهای مفید به لوله گوارش. پروبیوتیکها با تولید ویتامینها، ترکیبات مسمومیتزدا در جیره غذایی و تجزیه ذرات غیر قابل هضم موجب تحریک اشتها و بهبود تغذیه در میزبان میگردند. بدین منظور، این آزمایش به مدت 6 هفته و در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی مرکز سیجوال بندرترکمن در استان گلستان در 4 تیمار و 3 تکرار به صورت زیر انجام پذیرفت: تیمار 1: تیمار شاهد (فقط غذای SFK)، تیمار 2 :106 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر، تیمار 3: 107 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر، تیمار 4 : 108 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر. نرخ غذادهی بر اساس 10 درصد وزن بدن کل بچه ماهیان هر تکرار، در روز صورت گرفت. با توجه به اهمیت فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب و تاثیر آنها بر تغذیه و در نهایت رشد ماهیان، این عوامل در تمام مدت پرورش به طور دقیق کنترل گردید، به طوری که میزان اکسیژن محلول برابرppm 6-5/5 ، دما برابر2±26 و pH در طول آزمایش برابر 8-5/7 اندازهگیری گردید. بچه ماهیان کلمه در طول دوره آزمایش با غذای SFK که دارای: رطوبت 7/8%، خاکستر 2/11%، پروتئین 32% و چربی 5/10% بود و مخمر ساکارومیسس سروزیا که هر گرم آن حاوی :109 باکتری بود، تغذیه شدند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص گردید که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن بچه ماهیان کلمه اختلاف معنیدار آماری مشاهده میگردد (05/0P) ، ضمن این که اختلاف معنیداری در میزان GR، %BWI,SGR و بازماندگی مشاهده گردید (05/0P<). نتایج نشان داد که استفاده از مخمر Saccharomyces cervisiae باعث رشد بهتر در ماهی کلمه میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید محمدنژاد شموشکی | mohammad nejad shamoushaki
مرتضی مازینی |
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-90&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات