این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۲۴۹-۲۶۶
عنوان فارسی
مقایسه محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام هوایی دو جمعیت گیاه بشقابی سنبلهای (Scutellaria Pinnatifida) در شمال ایران
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: اسیدهای فنولیک، پلیفنلها و فلاونوئیدها ترکیبات آنتیاکسیدانی حفاظتکننده سلولها در برابر تنشهای اکسیداتیو هستند که با به دام انداختن و مهار رادیکالهای آزاد نقش مهمی را در سلامت گیاهان و جانوران ایفا مینمایند. در این پژوهش، محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام هوایی Scutellaria pinnatifida، به منظور بهینهسازی استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی، تعیین شده است. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی از پودر خشک اندام هوایی دو جمعیت دیزین و کجور در اتانول 80 %، متانول 80%، آب و اتیلاستات به دو روش خیساندن و کاربرد امواج فراصوت عصارهگیری شد. سپس محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی با روشهای اسپکتروفتومتری سنجش گردید. فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها با دو روش سنجش ظرفیت پاکسازی رادیکالهای آزاد 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و سفیدشدگی در سیستم بتاکاروتن/ لینولئیک اسید ارزیابی شد. آنالیز آماری دادهها به کمک تجزیه واریانس یک طرفه و دو طرفه (ANOVA) برای مقایسه میانگینهای دادههای مختلف انجام شد. یافتهها: بالاترین مقدار فنل و فلاونوئید تام (به ترتیب 17 و 8 میلیگرم بر گرم وزن خشک) در عصاره اندام هوایی جمعیت کجور از طریق عصارهگیری اتانولی به روش خیساندن حاصل شد. در حالیکه در جمعیت دیزین، محتوای ترکیبات فوق با روش عصارهگیری مشابه بسیار کمتر بود (به ترتیب 6/5 و 6/1 میلیگرم بر گرم وزن خشک). میزان IC50 عصارههای اتانولی، متانولی و آبی جمعیت کجور حدود 2/1-1/0 میلیگرم در میلیلیتر بدست آمد. محتوای فنلی و فلاونوئیدی این سه عصاره به طور قابل ملاحظهای بیشتر از عصارههای اتیلاستاتی بود. به استثنای عصارههای آبی تهیه شده به روش خیساندن، ظرفیت پاکسازی رادیکالهای آزاد DPPH توسط عصارههای مختلف جمعیت دیزین، به طور قابل ملاحظهای کمتر از جمعیت کجور بود. نتایج حاصل از سنجش خاصیت آنتیاکسیدانی این دو جمعیت در آزمون سیستم بتاکاروتن/لینولئیک اسید نشان داد که بالاترین درصد بازدارندگی از پراکسیداسیون لیپیدها توسط عصارههای آبی آماده شده به کمک امواج فراصوت ایجاد شده بود ( به ترتیب 93%و 50% بازدارندگی توسط عصاره جمعیتهای کجور و دیزین). نتیجهگیری: اختلاف میانگینهای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی تام عصارهها تحت تأثیر سه عامل جمعیت، روش استخراج و نوع حلال، معنیدار بود. بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی در جمعیت کجور مشاهده شد که در روش DPPH مربوط به عصاره متانولی (حاصل از روش خیساندن) و در روش مهار پراکسیداسیون لیپید مربوط به عصاره آبی (حاصل از کاربرد امواج فراصوت) بود. واژههای کلیدی: روش عصارهگیری، سنجش فنل، سنجش فلاونوئید، فعالیت آنتیاکسیدانی، گیاه بشقابی سنبلهای
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison Between the Contents of Phenolic and Flavonoid Compounds and Aerial Part Antioxidant Activity in Scutellaria pinnatifida in Two NorthIranian Populations
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Phenolic acids, polyphenols and flavonoids are antioxidant compounds, which act as cell protective factors against oxidative stress by trapping and inhibition of free radicals, play an important role in plants and animals health. In this research, in order to optimize extraction of antioxidant compounds, phenolic and flavonoid contents and antioxidant activity of Scutellaria pinnatifida aerial part were determined. Materials and Methods: Dried powder of aerial part from two populations, Dizin and Kojur, was extracted with ethanol 80%, methanol 80%, water and ethyl acetate, by two soaking and sonication methods. Then, the contents of total phenolic and flavonoid compounds were assayed by spectrophotometric methods. Antioxidant activity of the extracts were analyzed by two tests: free radical scavenging activity using the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and bleaching β-carotene in linoleic acid system. Statistical analysis of the data was performed by One-way and two-way ANOVA to compare the means. Results: The highest content of total phenol and flavonoid (8 and 24 mg/g Shoot dry weight, respectively) was obtained by soaking method and ethanolic extraction in Kojur population. While in Dizin population with the same extraction techniques, the contents of the mentioned compounds were at very low levels (5.6 and 1.6 mg/g DW, respectively). IC50 value of the ethanolic, methanolic and aqueous extracts were estimated about 0.1- 1.2 mg/ml in the Kojur population. The phenolic and flavonoid contents of these extracts were significantly higher than ethyl acetate extracts. With the exception of aqueous extract prepared by soaking, scavenging capacity of DPPH free radicals by different extracts of Dizin population was considerably lower than the Kojour population. The antioxidant assay results obtained from beta-carotene-linoleic acid test showed that the highest inhibition percentage of lipid peroxidation resulted from aqueous extracts prepared by ultrasonic waves (respectively 93% and 50% inhibition by extracts of the Kojour and Dizin populations). Conclusion: The means of total phenolic and flavonoid contents of the extracts were significantly different under the influence of three factors: population, extraction method and solvent. The highest antioxidant activity was observed in Kojur population: by soaking methanolic extraction method in DPPH test or by sonicate aqueous extraction method in the inhibition of lipid peroxidation test. Key word: Antioxidant Activity, Extraction Method, Phenolic and Flavonoid Assay, Scutellaria pinnatifida Funding: This research was funded by Alzahra University, Tehran, Iran. Conflict of interest: None declared. How to cite this article: Saboura A, Ahmadi A, Zeynali A, Parsa M. Comparison Between the Contents of Phenolic and Flavonoid Compounds and Aerial Part Antioxidant Activity in Scutellaria pinnatifida in Two NorthIranian Populations. J Rafsanjan Univ Med Sci 2014 13(3): 249-66. Farsi
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عذرا صبورا | a. saboura
vank, sheikh bahai, alzahra university, faculty of science, department of biology
استادیار گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)
الهام احمدی | a. ahmadi
vank, sheikh bahai, alzahra university, faculty of science, department of biology
کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)
امینه زینالی | a. zeinali
department of plant biology, institute of applied science, university of shahid beheshti.
میدان ولنجک، دانشگاه شهید بهشتی، جهاد دانشگاهی واحد علوم پایه کاربردی واحد دانشگاه شهید بهشتی، گروه سیستماتیک و اکولوژی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
میترا پارسا | m. parsa
department of plant biology, institute of applied science, university of shahid beheshti.
میدان ولنجک، دانشگاه شهید بهشتی، جهاد دانشگاهی واحد علوم پایه کاربردی واحد دانشگاه شهید بهشتی، گروه سیستماتیک و اکولوژی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1171-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات