این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۳، شماره ۴۸، صفحات ۱۶۳-۱۷۳
عنوان فارسی
بررسی ارزش غذایی سطوح مختلف علوفه سیب زمینی ترشی(Helianthus tuberosus)و یونجه با روش های برون تنی و درون تنی (گوسفند)
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور تعیین ارزش غذایی علوفه گیاه سیب زمینی ترشی از نظر تغذیه دام انجام گرفت . بدین منظور، این گیاه در مرحله ، گل دهی کامل برداشت، چاپر و خشک گردید و سپس ترکیبات شیمیایی آن انداز ه گیری شد . آنگاه این علوفه با پنج نسبت شامل صفر، و درصد با یونجه توام شد و قابلیت هضم آنها با روش برون تنی ونیز درون تنی با استفاه از گوسفند، در قالب طرح مربع ، لاتین به صورت چرخشی در زمان، تعیین گردید . ترکیبات مغذی علف مزبور، به جز پروتئین خام تا حدود زیادی نزدیک به یونجه بود . قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده خشک و ماده آلی تحت تأثیر نسبت یونجه و علوفه سیب زمینی قرار نگرفت ولی قابلیت هضم ماده آلی در نتایج آزمایش بر روی گوسفند نشان داد که افزایش نسبت .(P ماده خشک در سطح درصد علوفه سیب زمینی کاهش نشان داد ( این علوفه تا سطح درصد در جیره غذ ایی اثری بر قابلیت هضم نداشت ولی وقتی میزان علف سیب زمینی ترشی به درصد رسید سبب کاهش قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و بخش فیبری جیره شد اما بر مجموع مواد مغذی قابلیت هضم و انرژی قابل متابولیسم تأثیر معنی داری نداشت . بنابراین می توان نتیجه گرفت که ارزش غذا یی علف سیب زمینی ترشی وقتی تا میزان درصد جایگزین یونجه خشک گردد می تواند مشابه با یونجه خشک باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیب زمینی ترشی، علوفه، ارزش غذایی
عنوان انگلیسی
In Vitro and In Vivo Analysis of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus) and Alfafa Nutritive Value
چکیده انگلیسی مقاله
This research was conducted to study the nutritive value of Jerusalem artichoke (JA) as animal feed. The aerial part of the JA plant was harvested, at full bloom stage, and then chopped and dried. The chopped JA hay included 0.0, 10, 20, 30 and 40 % of alfalfa hay, used as experimental diets, and tested for in vitro digestibility. In a changeover experiment with Latin square based design the in vivo digestibility was studied by sheep. The samples of dried JA forage as well as the experimental diets were collected and analyzed chemically. The nutrient contents of JA were relatively similar to alfalfa hay except for the crude protein that was lower in JA. The in vitro dry mater and organic mater digestibility were not affected by the levels of JA in the diets, but the digestible value reduced (p< 0.05) when the JA ratio was increased to the 40% of the diet. The in vivo digestibility of dry mater, organic mater and fiber fractions was decreased in the diet containing 40 percent JA however, total digestible nutrients and metabolisable energy were not significantly different among the treatments. It may be concluded that nutritive value of JA is similar to alfalfa hay, when it is used up to 30% instead of the alfalfa hay based diet
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Jerusalem artichoke, Forage, Nutritive value.
نویسندگان مقاله
حسن فضایلی | h fazaeli
مرتضی عرب نصرت آبادی | m nosrat abadi
کیوان کرکودی | k karkodi
سید احمد میرهادی | a mirhadi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-353-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات