این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۱۰۵-۱۱۶

عنوان فارسی اثر مکمل ال کارنیتین بر فراسنج ههای خونی و رشد ماهی قز لآلای رنگی نکمان(Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر ال کارنیتین بر رشد و برخی فراسنجه های (پارامترهای ) خونی ماهی قز ل آلای رنگین کمان پرواری، آزمایشی با 130 گرم به مدت 8 هفته انجام گرفت . ماهی های آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی به 9 گروه 16 ± 144 قطعه ماهی با میانگین وزنی 5 قطعه ای در 3 تیمار و سه تکرار تقسیم شدند . تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح صفر، 1 و 2 گرم مکمل ال کارنیتین در کیلوگرم جیره بود . نتایج نشان داد که میزان رشد ویژه، وزن کل بدن، افزایش وزن و نسبت بازده پروتئین در سطح یک گرم ال کارنیتین در کیلوگرم جیره به طور مشابه ضریب تبدیل غذایی نیز در اثر مصرف ال کارنیتین در سطح یک گرم، در مقایسه با جیره .(P<0/ افزایش معنی دار یافت ( 05 و چربی خام (P<0/ شاهد بهبود نشان داد . در همین سطح از ال کارنیتین جیره، میزان پروتئین خام گوشت فیله ماهی افزایش معن یدار ( 05 در م قایسه با جیره شاهد نشان داد . کلسترول، پروتئین تام، گلوبولین و آلبومین سرم خون نیز در پایان (P<0/ آن کاهش معنی داری ( 01 در حالی که میزان گلوکز خون تحت تأثیر ال کارنیتین قرار نگرفت . (P<0/ آزمایش تحت تأثیر ال کارنیتین جیره افزایش معنی دار یافت ( 05 مکمل ال کارنیتین سبب کاهش شاخص چربی محوط ه شکمی و افزایش شاخص کبدی شد . در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن یک گرم ال کارنیتین به هر کیلوگرم از جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود بازده و عملکرد ماهی در دوره رشد م یشود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Supplemental Dietary L-Carnitine on Blood Biochemical Parameters and Growth of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the effects of L-carnitine on performance and some blood biochemical parameters of rainbow trout, the present experiment was conducted with 144 fish (130±5 g) for 8 weeks. In a completely randomized design, the experimental fish were divided into 9 groups with 3 treatments and 3 replicates and 16 fish in each group. Levels of L-carnitine supplements were 0 (control), 1 and 2 g per kg of diet. Results indicated that specific growth rate (SGR), total body weight, weight gain and protein efficiency ratio (PER) were significantly increased by 1g/kg L-carnitine supplements (P< 0.05). L-Carnitine also improved feed conversion ratio (FCR) of fish. Crude protein of fish fillet was increased, but its crude fat was reduced at 1g/kg L-carnitine treatment. Similarly, cholesterol, total protein, albumin and globulin of fish blood serum were significantly (P< 0.05) increased by the same levels of L-carnitine in the diet, however, blood glucose level remained unchanged. L-Carnitine reduced visceral fat index and increased hepatosomatic index. In conclusion, the results of the present study indicated that the addition of 1g L-carnitine per kg of diet could improve the performance of rainbow trout at grower stage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید محمد علی جلالی حاجی آبادی | m jalali hajiabadi


علی اصغر صادقی | a sadeghi


نصرالله محبو بی صوفیانی | n mahbobi sofiani


محمد چمنی | m chamani


غلامحسین ریاضی | gh riazi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-418-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات