این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۱۴۳-۱۵۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر پیشتیمار کلرید سدیم(NaCl Priming) بر برخی صفات زراعی و فیزیولوژیکی ذرت هیبرید سینگل کراس ۷۰۴ در شرایط شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثرات پیشتیمار کلرید سدیم بر برخی صفات زراعی و فیزیولوژیکی ذرت هیبرید سینگل کراس 704 در شرایط تنش شوری آزمایشی در سال 1384 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل پنج سطح شوری (آب معمولی به عنوان شاهد 1، 4، 8، 12و 16 دسیزیمنس بر متر) و چهار محلول نمکی جهت پیشتیمار به همراه آب معمولی (شاهد 1ds/m)( 4، 8، 12و 16 دسیزیمنس بر متر) بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که شوری و پیشتیمار بذور اثر معنیداری را بر درصد سبز شدن، میانگین مدت سبز شدن، طول ساقه، طول ریشه، تعداد برگ، محتوای نسبی آب برگ، نشت یونی غشا و نسبت یونی K+/Na+ داشتند (01/0P<). با افزایش شوری به 16 دسیزیمنس بر متر کلیه صفات مذکور (به استثنای میانگین مدت سبز شدن و نشت یونی غشا) به ترتیب 05/49%، 49/33%، 97/23%، 64/18%، 05/14% و 20/40% کاهش و میانگین مدت سبز شدن و نشت یونی غشا با افزایش غلظت نمک به ترتیب 2/1 و 3/1 برابر نسبت به شاهد افزایش یافتند. همچنین مقایسه میانگینها نشان داد که پیشتیمار بذرها، اثرات منفی حاصل از تنش شوری را کاهش داد و کلیه صفات مذکور در شرایط پیشتیمار افزایش معنیداری نسبت به عدم اعمال پیشتیمار نشان دادند. نتایج نشان داد که پیشتیمار کلرید سدیم ممکن است به عنوان یک روش مناسب برای افزایش مقاومت گیاه ذرت تحت شرایط شوری به کار رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شوری، پیشتیمار، صفات زراعی، صفات فیزیولوژیک، ذرت
عنوان انگلیسی
Effects of NaCl Priming on Agronomical and Physiological Characters in Corn (single cross 704) under Salt Stress Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of NaCl priming on some agronomical and physiological traits of corn (single cross 704), an experiment was conducted at Agricultural Research Station of Bahonar University of Kerman in 2005. The experimental design was completely randomized designs with 3 replications. Treatments were a combination of all different levels of two factors including salinity levels (1, 4, 8, 12, 16 dS/m) and salinity solution for NaCl priming (1, 4, 8, 12, 16 dS/m). Results showed that salinity and NaCl priming had significant effects on total emergence, mean time to emergence, root and stem length, number of leaf, relative water content, ion leakage and K+/Na+. Mean comparison showed that increasing salinity decreased all plant characteristics (with the exception of mean time to emergence and ion leakage) by %49.5, %33.49, %23.97, %18.64, %14.05 and %40.20, respectively. However, increasing salinity led to 1.2 and 1.3 increase in mean time to emergence and ion leakage of leaves, respectively. Mean comparison also showed that NaCl priming decreased negative effects of salt stress, and all mentioned traits under NaCl priming increased as compared with control. The results showed that NaCl priming is a useful method for increasing salt tolerance in corn plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بشیر سالاری | b salari
محدثه شمس الدین سعید | m shamsedin said
اعظم عسکریان سرداری | a askarian sardari
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-536-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات