این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۲۰۵-۲۱۸
عنوان فارسی
بررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازک
چکیده فارسی مقاله
خرما محصولی بسیار ارزشمند و مغذی است که در صورت فرآوری مناسب میتواند جزء اصلیترین اقلام صادراتی ایران قرار گیرد. در این پژوهش با هدف بهبود و تسریع فرایند تبدیل رطب به خرما از یک خشککن لایه نازک برای خشک کردن رطب واریته کبکاب استفاده شد. نمونههای رطب تحت تأثیر جریان هوای گرم در 5 سطح دمایی (56 ،66 ،76، 86، ˚C 96) خشک شدند و در طول زمان خشک کردن تغییرات در فاکتورهایی مانند میزان رطوبت، وزن، pH، رنگ، بافت و چگالی محصول مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در محدودههای دمایی پایین (56 و ˚C 66)، سرعت خشک کردن پایین و زمان خشک کردن طولانی و غیر اقتصادی است و در محدودههای دمایی بالا (86 و ˚C 96) گرچه سرعت خشک کردن بالاست، اما فاکتورهای کیفی محصول به ویژه رنگ و بافت نامناسبتر هستند. لذا دمای (˚C 76) برای خشک کردن رطب قابل توصیه میباشد. بررسی روند خشک کردن در دماهای مورد بررسی نشان داد که محدوده رطوبت 27-24 درصد (برپایه خشک) را میتوان به عنوان رطوبت بحرانی خشک کردن این نوع رطب به حساب آورد. از طرف دیگر با بررسی بافت نمونهها حین خشک کردن این نتیجهگیری حاصل شد که در رطوبتهای بالای 30% (بر پایه خشک)، بافت محصول چندان تحت تأثیر تغییرات رطوبت نیست در حالی که در رطوبتهای کمتر از حد مذکور حتی کاهش اندک در میزان رطوبت، سفتی نامطلوب را در محصول سبب میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Thin Layer Drying of Routab (var. Kabkaab) to Tamar and Monitoring Its Quality Parameters
چکیده انگلیسی مقاله
Date fruit as a high calorie and valuable food source can be one of the main Iranian agricultural commodities for export, if properly processed and packed. The aim of this study was to process Kabkaab date variety from Routab (high moisture dates) to Tamar (known as dates or dry dates) using an industrial cabinet dryer. The Routab samples were dried using hot air at 56, 66, 76, 86 and 96 ˚C and changes in weight, moisture, pH, colour, texture and density of the dried samples were monitored. The results indicated that at 56 and 66 ˚C, drying rate was too low to be economic for an industrial process. At 86 and 96 ˚C the drying rate was high, although quality factors like colour was not acceptable. Therefore 76 ˚C is recommended as the best temperature for drying dates fruit. Moisture range of 24-27% (db) was the critical moisture level where a sharp decrease was observed in drying rate. Textural experiments of dates fruits with a wide range of moisture contents showed that above 30% moisture the hardness does not change with moisture level however, below 30% a small change in moisture can have a considerable impact on texture.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عسگر فرحناکی | a farahanaki
غلامرضا مصباحی | gh mesbahi
حامد عسکری | h askari
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-359-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات