این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۲۳۱-۲۴۰

عنوان فارسی اثر کاربرد پس از برداشت املاح کلسیم بر کیفیت و ماندگاری توت فرنگی
چکیده فارسی مقاله به دلیل فاصله نسبتاً زیاد محل تولید تا مصرف، لطافت زیاد و حمل و نقل نامناسب، حدود 30تا 40 درصد میوه توت فرنگی در فاصله برداشت تا مصرف تلف می‌گردد. از جمله روش‌های توصیه شده برای کاهش ضایعات توت فرنگی، کاربرد املاح کلسیم برای افزایش محتوای کلسیم بافت میوه است. برای این منظور توت فرنگی‌های نمونه در محلول‌های با غلظت 0 ، 25 ،50 و 75 میلی‌مول بر لیترکلرید کلسیم، سولفات کلسیم و نیترات کلسیم، برای مدت زمان 4 دقیقه غوطه‌ور و سپس در هوای آزمایشگاه خشک و به مدت پنج و ده روز در یخچال و حرارت Cº5 نگه‌داری شدند. در پایان دوره با انجام آزمون‌های کمّی و کیفی (شامل اندازه‌گیری میزان کلسیم، اسیدکل، بریکس، سفتی بافت، میزان فساد کپکی و آزمون ارزیابی حسی) تأثیر تیمارها بر محصول ارزیابی ‌شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک‌های کلسیم مقدار اسیدیته، کلسیم بافت و سفتی بافت به میزان معنی‌داری افزایش و میزان کپک‌زدگی محصول کاهش یافت. در اغلب موارد غلظت‌های 50 و 75 سولفات کلسیم نتایج مشابهی داشتند. از بین املاح مورد استفاده، نیترات کلسیم بیشترین تأثیر را بر میزان کلسیم و سفتی بافت میوه‌ها نشان داد. اما سولفات کلسیم بهتر از دیگر نمک‌ها کپک زدگی توت فرنگی را کنترل کرد. با افزایش زمان نگه‌داری میوه‌ها، میزان اسیدیته و سفتی بافت میوه‌ها به شکل معنی‌داری کاهش و درصد کپک‌زدگی افزایش یافت. آزمون ارزیابی حسی نشان داد که با افزایش غلظت محلول‌های کلرید و یا نیترات کلسیم، ازمیزان مقبولیت طعم توت فرنگی کاسته می‌شود. به دلیل ته مزه تلخ، کمترین امتیاز به نمونه‌های تیمار شده با غلظت 75 میلی‌مول بر لیتر نیترات کلسیم اختصاص یافت. گروه ارزیاب بین نمونه‌های تیمار شده با غلظت 25 میلی‌مول بر لیتر سولفات و کلرید کلسیم و نمونه شاهد، اختلاف طعم معنی‌داری تشخیص نداد. از آنجا که هیچ یک از 9 تیمارمحلول پاشی نتوانست طراوت و شکل اولیه میوه‌ها را طی دوره نگه‌داری حفظ نماید، این روش قابل توصیه برای افزایش ماندگاری میوه در سطح تازه خوری نیست، اما می‌تواند برای افزایش ماندگاری توت فرنگی‌هایی که در صنایع فراوری مصرف می شوند، مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله توت فرنگی، کلسیم، غوطه‌وری، کیفیت، ماندگاری

عنوان انگلیسی Effect of Post-Harvest Application of Calcium on Quality and Shelf Life of Strawberry
چکیده انگلیسی مقاله Because of its tenderness, long distance between field and consumer locations and unsuitable condition of transportation, 30 – 40 percent of strawberry fruits is wasted during the transportation between field to markets. One of the recommended ways for cutting down the wastes of strawberry is application of calcium salts after harvest stage to increase the content of Ca2+ in fruit flesh. For this reason, the selected fruits were treated by immersing them in 0, 25, 50 and or 75 mmol/lit concentrations of CaSO4, CaCl2 or Ca(NO3)2 for 4 min. After drying in atmospheric tempetature, fruits were stored at 5°C for 5 and for 10 days. To evaluate the effect of calcium solutions on fruit quality, some quantitative and qualitative tests were carried out on them. The results showed that by increasing the concentration of calcium salts, the amount of acidity and calcium of fruits is significantly increased, but the percentage of mouldy fruits is decreased. In most cases, the 50 and 75 mmol /lit concentrations of CaSO4 showed similar effects. Among the different calcium solutions, Ca(NO3)2 had the best effect on improvement of fruit quality, such as increasing the calcium and firmness of fruit , but CaSo4 prohibited the moulding of fruits better than other solutions. By increasing the period of storage from 5 to 10 days, the amount of acidity and firmness decreased significantly, while mouldness percentage increased. The organoleptic test showed that when the concentration of CaCl2 and Ca(NO3)2 solutions is increased, the acceptability of treated samples is decreased by consumers. Because of the bitter taste, the least score was given to the samples treated by 75 mmol/lit concentration of Ca (NO3)2 solution. The panelists didn’t recognize any difference in taste between control and samples treated by 25 mmol/lit concentration of CaSO4 and CaCl2 solutions. None of the treatments showed initial attributes (tenderness and shape) of fruits after storage period. This method isn't recommended to increase the strawberrys' shelf life for home use, but it can be used for the ones which are to be consumed in food processing industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرزاد گودرزی | f goodarzi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-540-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات