این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۲۴۳-۲۵۲

عنوان فارسی بررسی و اندازه‌گیری مواد مهم تشکیل دهنده خاک و سه نوع ضایعات معمول چای
چکیده فارسی مقاله در اجرای این تحقیق نمونه‌برداری در سه تکرار از چهار ماده آزمایشی خاکه(خاکه چای: به نوعی از چای خشک گفته می‌شود که در مراحل فرآوری چای خشک به روش ارتدکس حاصل شده و با استفاده از توری با سایز 40 ×30 حاصل می‌گردد)، پو، دمار و ساقه پس از عملیات چای‌سازی انجام گرفت و در هر نمونه مقدار کافئین، پروتئین، فیبر و فلوئور در سه زمان(چین بهاره، تابستانه و پاییزه) و از دو قطعه آزمایشی(با آرایش سطح برگ چینی به صورت تخت وکمانی) به طور جداگانه اندازه‌گیری گردید. مدل طرح آزمایشی این تحقیق به صورت طرح فاکتوریل خرد شده در زمان، در پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی و مقایسه میانگین‌ مواد آزمایشی با روش دانکن انجام گردید. میانگین ارقام به دست آمده از چهار نمونه آزمایشی ضایعات نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار کافئین، فلوئور و پروتئین به ترتیب در خاکه و ساقه چای ولی در مورد فیبر عکس این موضوع صادق می‌باشد. نتایج حاصل از تجزیه داده‌ها‌ی این تحقیق نشان داد که بین انواع ضایعات، زمان‌های برداشت و قطعه (به جز اثر قطعه بر مقدار کافئین) روی مقدار کافئین، فلوئور، پروتئین و فیبر اختلاف‌معنی‌داری وجود ‌داشت. به طوری که بیشترین مقدار کافئین، فلوئور و پروتئین در تیمار خاکه و بیشترین مقدار فیبر مربوط به تیمار ساقه می‌باشد و در رابطه با تأثیر زمان برداشت بیشترین مقدار کافئین و فلوئور(5/2 گرم در صد گرم و 2/8 میلی‌گرم در صد گرم) در چین تابستانه و بیشترین مقدار فیبر و پروتئین در چین پاییزه(26 و 15 گرم در صد گرم) بوده است. هم‌چنین نتایج حاصله از تأثیر قطعه (تخت و کمانی)(به طور معمول در مناطق چایکاری ایران دو نوع آرایش سطح برگ چینی یه صورت تخت و کمانی وجود دارد.) نشان داد که بیشترین مقدار فیبر در قطعه تخت(25 گرم در صد گرم) و بیشترین مقدار پروتئین و فلوئور در قطعه کمانی(14 گرم در صد گرم و 8 میلی‌گرم در صد گرم) می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای سیاه، ضایعات،کافئین، پروتئین، فیبر، فلوئور

عنوان انگلیسی Investigation and Measurement of Important Components in Dust and Three Kinds of Common Waste in Tea Factory
چکیده انگلیسی مقاله Every year lots of waste will produce in factories from black tea. These waste will remain unusable or through away but only little amount will be used in industry. In this survey, important components of tea dust and three kinds common tea wastes was studied from 1382 to 1383. Four compounds (caffeine, protein, fiber and fluor) were extracted and measured separately from four samples of wastes (dust, fluff, footstalk and stalk) as experimental component. In three periods of plucking (spring, summery and autumn) from two kinds of arrangement (from curve and flat bushes). The experiment were conducted in four experimental components with replications and were analyzed with Duncan method. The results indicated that effects all of wastes, plucking periods and two kinds of arrangement (except effect of that on amount of caffeine) were significant on caffeine, protein, fiber and fluor whereas maximum amounts of caffeine, fluor and protein in dust but maximum amounts of fiber was in stalk and Effect of plucking period indicated maximum amount of fluor and caffeine in summer plucking and maximum amount of fiber and protein in autumn plucking and effect of plots indicated maximum amount of fiber in flat plot and maximum amount of fluor and protein in curve plot.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه پارسا | f parsa


رضا آزادی گنبد | r azadi gonbad


علی مقدم درودخانی | a moghadam dorodkhani



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-541-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات