این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۵، صفحات ۲۳۱-۲۳۷

عنوان فارسی مقایسه عصاره‎های روغنی آویشن و میخک و قارچ‎کش ایمازالیل بر پوسیدگی کپک آبی ( Penicillium italicum ) میوه‎های مرکبات در انبار سرد
چکیده فارسی مقاله یکی از مهم‌ترین علل ایجاد ضایعات پس از برداشت مرکبات، عوامل بیماری‌زا هستند. آزمایش‌هایی در قالب طرح کاملاً تصادقی با چهار تکرار در سال‌های 1383- 1384 روی لیمو شیرین و پرتغال والسیا به اجرا در آمد. تیمارها شامل عصاره‎های روغنی خالص و محلول در الکل 25 درصد، با غلظت‎های 1/0، 3/0 و 5/0 درصد و ایمازالیل(2 میلی لیتر در لیتر) بود. کاربرد عصاره‎های روغنی خالص میخک و آویشن روی پرتقال والنسیا در سال 1383 موجب کاهش پوسیدگی از 0 درصد در شاهد به ترتیب به صفر و 5/12 درصد شدند. عصاره‎های خالص میخک و آویشن در سال اول آزمایش پوسیدگی میوه‎های لیمو شیرین را از 90 درصد در شاهد به ترتیب به صفر و 6 درصد کاهش دادند. در سال دوم نیز نتایج مشابهی به دست آمد و عصاره‎های خالص روغن میخک و آویشن پوسیدگی لیمو شیرین را از 90درصد شاهد به صفر رساندند. در سال دوم، عصاره‎ روغنی آویشن درالکل 25 درصد حل شدند و با غلظت‌های 1/0، 3/0 و 5/0 درصد پوسیدگی را در لیمو شیرین از 85 درصد در شاهد به ترتیب به 65، 41 و 26 درصد کاهش دادند، همچنین عصاره روغنی میخک محلول در الکل 25 درصد با غلظت‎های 1/0، 3/0 و 5/0 درصد پوسیدگی را به ترتیب به 60 ،30 و 5/22 درصد کاهش دادند که همگی نسبت به شاهد معنی‎دار بود. مقایسه اثر عصاره‎های روغنی خالص میخک و آویشن با قارچ‎کش از نظر آماری تفاوت معنی‎داری در کاهش پوسسیدگی نشان نداد. تیمارهای میخک و آویشن درالکل 25 به اندازه قارچکش موثر نبودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیمو شیرین، پرتقال والنسیا، آویشن، میخک، کپک آبی

عنوان انگلیسی Comparison of Essential Oils of Clove, Thyme and Imazalil Fungicide on Blue Mold ( Penicillium italicum Wehemer) of Citrus Fruits in Storage
چکیده انگلیسی مقاله Pathogens are the most important factors inducing postharvest losses on citrus fruit. Experiments were conducted as a CRD with 4 replications on sweet lime (Citrus limetta) and Valencia orange (Citrus sinensis) in 2003 and 2004. Treatments were pure essential oils of clove and thyme and in 25% ethanol solution at concentrations of 0.1, 0.3 and 0.5% and imazalil (2 ml/l). Results indicated that in the first year, pure essential oils of clove and thyme reduced the decay percentage of blue mold of Valencia orange fruit from 90 % (control) to 0 and 12.5 %, respectively. Pure essential oils of clove and thyme reduced the decay percentage of sweet lime in the first year of experiment from 95 % (control) to 0 and 6 %, respectively. In the second year, with the same treatments decay percentage of blue mold was reduced from 90 % (control) to 0. Solutions of 0.1, 0.3 and 0.5 % of clove and thyme oil extracts in 25 % ethanol solution reduced decay percentage of sweet lime fruits form 85 % (control) to 65, 41 and 26 % for thyme oil and to 60, 30 and 22.5 % for clove oil. Comparison of pure clove and thyme oil extract with imazalil showed that pure clove and thyme oil extracts were not significantly different with fungicide treatment. Treatments of clove and thyme oils in 25 % ethanol treatment were not as effective as fungicide.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا کریمی | z. karimi


مجید راحمی | m. rahemi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-912&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات