این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۵، صفحات ۳۷۹-۳۹۰

عنوان فارسی تأثیر برخی عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه و دیگر صفات زراعی کنجد در اصفهان
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی تأثیر سیزده تیمار کودی ( به عنوان فاکتور اصلی) بر صفات زراعی دو رقم کنجد ( به عنوان فاکتور فرعی) در یک آزمایش کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در اصفهان انجام شد. نتایج نشان داد که هیچ یک از تیمارهای کودی دارای عناصر غذاییMn،Zn ،Fe ،K،P ،N , تأثیر معنی‌داری بر اجزای عملکرد، عملکرد دانه و روغن نداشتند، ولی مصرف هم زمان همه عناصر نسبت به تیمار شاهد موجب کاهش معنی‌دار تعداد روز تا رسیدگی شد. اثر متقابل معنی‌دار بین رقم و تیمارهای کودی برای درصد روغن دانه نیز نشان داد که مصرف عناصر غذایی NPK، P،Nو NPK+Fe+Zn در توده مبارکه و مصرف عناصر غذایی N+K در توده اردستان موجب کاهش معنی‌دار درصد روغن دانه آنها گردید و بقیه تیمارهای کودهی تأثیر معنی‌داری بر درصد روغن دانه نداشتند. توده مبارکه نیز به‌طور معنی‌داری نسبت به توده اردستان از ارتفاع بوته بیشتر، تعداد دانه در کپسول بیشتر، وزن هزار دانه کمتر،‌عملکرد دانه در بوته و در هکتار بیشتر، درصد روغن در دانه کمتر و عملکرد روغن بیشتری برخوردار بود. عملکرد دانه در توده مبارکه و اردستان به ترتیب 1646 و 1169 کیلوگرم در هکتار و درصد روغن دانه آنها به ترتیب برابر 88/52 و 81/53 بود. ضرایب هم‌بستگی و تجزیه رگرسیون نشان داد که تغییرات عملکرد دانه بیشتر ناشی از تغییرات تعداد کپسول در بوته و تعداد دانه در کپسول بود و این دو صفت از اجزای اصلی عملکرد دانه در کنجد بودند. عملکرد روغن نیز هم‌بستگی بسیار بالایی را با عملکرد دانه نشان داد (**99/0= r)، ولی ضریب هم‌بستگی آن با درصد روغن دانه بسیار کم و غیر معنی‌دار بود (10/0- = r)، بنابراین این طور استنباط می شود که عملکرد دانه عامل اصلی تعیین کننده عملکرد روغن بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کنجد، عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف، عملکرد دانه، روغن دانه

عنوان انگلیسی Effect of Some Macro and Micronutrients on Seed Yield and Other Agronomic Traits of Sesame in Isfahan
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effects of thirteen fertilizer treatments (as main factor) on agronomic traits of two local cultivars (as sub factors) of sesame (Sesamum indicum L.), "Mobarakeh" and "Ardestan" in Isfahan by using a randomized complete block design with three replications. The results showed that applying fertilizer treatments of N, P, K, Fe, Zn and Mn had no significant effects on yield components, seed yield and oil yield. However, comparing the control treatment, simultaneous application of all fertilizers significantly reduced days to maturity. Significant interaction between cultivars and fertilizer treatments was observed for seed oil content, as application of N, P, NPK and NPK+Fe+Zn in Mobarakeh and application of N+K in Ardestan reduced seed oil content. However, the other fertilizer treatments had no significant effects on this trait. The Mobarakeh cultivar compared to Ardestan had significantly higher plant height, higher seeds per capsule, lower 1000-seed weight, higher seed yield per plant and per hectare and higher oil yield. Seed yield for Mobarakeh and Ardestan cultivars were 1646 and 1169 kg/ha and their seed oil contents were 52.88% and 53.81%, respectively. The correlation coefficients and regression analysis showed that the variation of seed yield was mostly due to the number of capsules per plant and seeds per capsules, thus these two traits were the most important yield components. Oil yield had a very high correlation coefficient with seed yield (r=0.99**), whereas its correlation with seed oil content was very low (r = -0.10ns). Therefore, it seems that seed yield was the main cause of higher oil yield.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله قدرت اله سعیدی | g. saeidi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-924&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات