این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۵، صفحات ۵۷۱-۵۷۹

عنوان فارسی تغییرات میزان رسوراترول در برگ و میوه و اثر احتمالی متیل جازمونات بر آن در دو رقم انگور (. Vitis vinifera L) ایرانی
چکیده فارسی مقاله رسوراترول (3،5،'4- تری هیدروکسی استیلبن) یک ترکیب پلی فنولیکی ارزشمند است که از سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی در انسان جلوگیری می کند. این ماده از برگ و میوه دو رقم انگور ایرانی (رجبی سفید شیراز و کشمشی قرمز) با پیرایش یک شیوه عمومی استخراج و با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مورد ارزیابی کمـّی قرار گرفت. مقدار رسوراترول موجود در میوه و برگ رقم رجبی سفید شیراز بیش از رقم کشمشی قرمز و میزان این ماده در میوه های هر دو رقم بیش از برگ های آنها بود. میزان تجمع رسوراترول در هر دو رقم در ابتدای رشد و نمو میوه (4 هفته پس از مرحله تمام گل) بیشتر از مراحل بعد (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) اندازه‌گیری شد به طوری که مقدار تجمع آن از ابتدای رشد و نمو میوه تا مرحله رسیدن کامل سیر نزولی داشت و در موقع رسیدن کامل میوه به کمترین میزان خود رسید. میوه‌ها و برگ‌های دو رقم مورد آزمایش تحت تأثیر متیل جازمونات (با غلظت 1 میلی مولار) قرار گرفت و میزان رسوراترول آنها پس از تیمار اندازه‌گیری شد و این میزان به طور معنی‌داری نسبت به شاهد افزایش یافت. میوه های هر دو رقم تحت تأثیر تیمارهای مذکور در مرحله 4 هفته پس از تمام گل واکنش بهتری نشان داده و رسوراترول بیشتری انباشته کردند، ولی میزان تجمع این ماده در مراحل بعدی (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) سیر نزولی داشت، به‌طوری‌که اثر تیمارهای یاد شده روی تولید رسوراترول در میوهnهای کاملاً رسیده به حداقل خود رسید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Methyl Jasmonate on Resveratrol Production in Leaf and Fruit of Two Iranian Grape ( Vitis vinifera L.) Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله Resveratrol (5,3,4'- trihyroxystilbene) is a valuable polyphenolic compound which prevents cancer, heart and vascular diseases in human. In this research, the compound was extracted from leaf and fruit tissues of two Iranian grape cultivars (Rajabie Sefide Shiraz and Keshmeshie Ghermez) using a general extraction method with some modification, and analyzed quantitatively by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Resveratrol content in leaf and fruit of Rajabie Sefide Shiraz cultivar was higher than Keshmeshie Ghermez and its amount in the fruits of both cultivars was observed to be greater than their leaves. The accumulation of Resveratrol at the early stage of fruit growth (4 weeks after full bloom) was higher than the subsequent stages of fruit growth and development (8 weeks after full bloom and ripened fruit) in both cultivars. This compound gradually decreased from the beginning of fruit set to the complete stage of growth and development and reached the lowest level when the fruits were ripe. Leaves and fruits of both cultivars were treated with methyl jasmonate (1 mM), then the rate of resveratrol was measured after treatments. It was observed that the amount of this compound was significantly increased in treated samples when compared with the control however, the difference diminished later. The fruits of both cultivars responded better to the treatments 4 weeks after full bloom.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عقیل محمودی پور | a mahmoodi pour


محمود اثنی عشری | m esna ashari


امید کرمی | o. karami


مهدی حصاری | m. hesari



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-939&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات