این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۵، صفحات ۵۹۱-۶۰۱

عنوان فارسی بررسی امکان تولید نژادگان‌های جدید انگورهای بی‌دانه از طریق تلاقی‌های کنترل شده
چکیده فارسی مقاله بی‌دانگی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کیفی میوه برای انگورهای تازه خوری و کشمشی می‌باشد. اصلاح انگور در ایران برای مصارف تازه‌خوری و کشمشی با دورگ گیری بین رقم‌های بی‌دانه و دانه‌دار بر پایه نتایج ارزیابی 90 رقم از رقم‌های موجود در کلکسیون انگور پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج در سال 1378 آغاز شده است. از کل1400 نتاج حاصل از 26 ترکیب تلاقی مختلف، 381 نتاج به مرحله میوه‌دهی رسیدند که در طی دو فصل 1385 و 1386 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتاج به‌دست آمده بر اساس ارزیابی‌های انجام شده بر پایه متوسط وزن تر یک بذر یا شبه بذر به چهار کلاس کاملاً بی‌دانه، تا حدی بی‌دانه، تا حدی دانه‌دار و کاملاً دانه‌دار تقسیم شدند. بر این اساس، 42 نتاج (11%) در کلاس کاملاً بی‌دانه ، 52 نتاج (6/13%) در کلاس تا حدی بی‌دانه، 92 نتاج (1/24%) در کلاس تا حدی دانه‌دار و 195 نتاج (2/51%) در کلاس کاملاً دانه‌دار قرار گرفتند. درصد نتاج بی‌دانه تولید شده توسط چهار والد پدری عسکری، یاقوتی، بی‌دانه سفید و بی‌دانه قرمز به ترتیب 4/15%، 8/10%، 3/9% و 6/10% بوده است در حالی که درصد نتاج بی‌دانه برای هر والد مادری موسکات هامبورگ، قزل‌اوزوم، دیزماری، رجبی سفید، علی بابا، الحقی قرمز و تبرزه به ترتیب 4/5%، 5%، 5/17% 2/13%، 4/10%، صفر و 36% به‌دست آمد. نتایج نشان داد در بین والدین پدری رقم‌های یاقوتی و بی‌دانه قرمز و در بین والدین مادری رقم تبرزه شجره بهتری برای انتقال بی‌دانگی بکرباری کاذب دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ، انگور، اصلاح، دو رگ‌گیری، بی‌دانگی

عنوان انگلیسی An Investigation into New Seedless Grapevine Genotype Production via Using Controlled Crosses
چکیده انگلیسی مقاله Seedlessness is the most important characteristic of fruit quality for raisin and table grapes. Grape breeding at University of Tehran, Karaj branch, Iran started in 1999 with crossing some selected seedless and seeded cultivars at the end of evaluation of 90 cultivars in grapevine collection of College of Agriculture in Karaj. Out of 1400 progeny obtained from 26 different crosses, 381 of them which produced fruits were evaluated during growing seasons of 2006 & 2007. Progenies were divided into four groups of completely seedless, semi-seedless, semi-seeded and completely seeded, according to seed trace or seed weight. Results classified progeny to 11% completely seedless, 13.6% semi-seedless, 24% semi seeded and 51.2% completely seeded. Percentages of seedless progeny for four male parents of Askary, Yaghooti, Bidane Sefid and Bidane Ghermez were 15.4%, 10.8%, 9.3% and 10.6%, respectively. Meanwhile, percentages of seedless progeny for female parents of Muscut of Hamburg, Ghezel Uzum, Dizmary, Rajabi Sefied, Ali Baba, Alhaghi Ghermez and Tabariz were 5.4%, 5%, 17.5%, 13.2 %, 1.4%, zero and 36%, respectively. Results also showed that among male parents, Yaghooti and Bidane Ghermez cultivars and among female parents, Tabarze cultivar had better backgrounds to transmit stenospermocarpic seedlessness characteristics.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Grape, Breeding, Hybridization, Seedlessness

نویسندگان مقاله جواد عرفانی مقدم | j erfani moghaddam


علی عبادی | a. ebadi


محمد رضا فتاحی مقدم | m fatahi moghaddam



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-941&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات