این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۲، شماره ۴۴، صفحات ۲۵۷-۲۶۶
عنوان فارسی
بررسی درصد شکستگی و سفیدشدگی برنج رقم سرخه با استفاده از توپی دارای مارپیچ انتقال در سفیدکن تیغهای
چکیده فارسی مقاله
سفید کردن برنج یکی از مراحل شالیکوبی است که اصلاح و بهینهسازی دستگاههای آن بر میزان ضایعات تأثیر قابل توجهی دارد. بهمنظور کاهش ضایعات برنج، توپی سفیدکن تیغهای مجهز به مارپیچ انتقال شد و با هدف بررسی تأثیر دور توپی و دبی خروجی برکیفیت برنج رقم سرخه (از ارقام دانه متوسط برنج)، آزمایشی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این تحقیق اثر دور توپی در چهار سطح700،600، 800 و 900 دور در دقیقه و دبی خروجی در سه سطح400، 500 و 600 کیلوگرم در ساعت بر کیفیت برنج سفید شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کمترین درصد شکستگی برنج (92/20 درصد) در دور 700 دور در دقیقه با دبی خروجی 600 کیلوگرم در ساعت و بیشترین درصد سفیدشدگی(33/6 درصد) در دور 600 دور در دقیقه با دبی خروجی 400 کیلوگرم در ساعت رخ داده است. بالاترین کیفیت برنج (درصد شکستگی کمتر و درصد سفیدشدگی بیشتر) با توپی جدید در دور 600 دور در دقیقه با دبی خروجی 500 کیلوگرم در ساعت حاصل شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of Rice Quality of Sorkheh Variety Using a Rotor Equipped with Screw Conveyor in Blade Whitener
چکیده انگلیسی مقاله
Rice whitening is an important stage in rice milling process and improvement of the whitener machines has a remarkable effect on rice loss. To decrease the amounts of broken rice and losses, the rotor of the blade whitener was equipped with screw conveyor. To investigate the effects of rotor speed (in four levels: 600, 700, 800 and 900 rpm) and output rate (in three levels: 400, 500 and 600 kg/h) on quality of milled rice, a factorial design with randomized complete block experiments with three replications were conducted. In this study, Sorkheh variety (a medium rice variety), which is one of the prevailing varieties in Esfahan, was used. The results showed that the lowest breakage percentage (20.92%) occurred at rotor speed of 700 rpm with an output rate of 600 kg/h and the best degree of milling (6.33%) took place at rotor speed of 600 rpm with an output rate of 400 kg/h. The best rice quality (low broken rice and high degree of milling) was observed at rotor speed of 600 rpm with 500 kg/h output rate.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی قاسمی ورنامخواستی | m ghasemi varnamkhasti
حسین مبلی | h. mobli
علی جعفری | a. jafari
محسن حیدری سلطان آبادی | m heidari soltanabadi
شاهین رفیعی | sh. rafiee
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-881&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات