این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۱۹۵-۲۰۴

عنوان فارسی تعیین میزان باقی‌‌مانده انواع آفت کش‌ها در برخی از سبزیجات تازه و گلخانه‌ای
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین میزان باقی‌مانده انواع آفت کش‌ها در برخی از سبزیجات تازه وگلخانه ای، این تحقیق به روش توصیفی روی 25 نمونه (گوجه فرنگی، خیار گلخانه‌ای و هویج تازه) با هدف بررسی وجود 105 نوع باقی‌مانده سم از انواع Strobilurin و Pyrethroids، Triazine، Organophosphorus،Organonitrogen Organochlorine Dicarboximides انجام گرفت. پس از استخراج سموم از نمونه‌ها با حلال اتیل استات و تخلیص عصاره حاصل با ستون فاز جامد (Envicarb Solid Phase Extraction)، شناسایی سموم و تعیین مقدار آنها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی مجهز به آشکارساز تله یونی (GC-ITMS) صورت گرفت. داده‌ها نشان داد که 80 درصد از نمونه‌های بررسی شده دارای انواع باقی‌مانده سموم fenvalerate ,iprodione , permethrin fenpropathrin , chlorpyrifosو trifluralin بودند. میزان بازیابی و تکرارپذیری انحراف معیار نسبی سموم، با این روش خوب و به ترتیب در محدوده 117- 67/61 درصد و 55/14- 49/3 درصد تعیین شد. نتایج آزمون مقایسه دوتایی میانگین باقی‌مانده آفت کش‌های شناسایی شده در نمونه‌ها با میزان حداکثر مجاز توصیه شده (Codex Alimentarius FAO/WHO (MRLS اختلاف آماری معنی‌داری را نشان داد و کمتر از مقادیر مجاز اعلام شده بود (05/0>P)
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of Pesticide Residues in Fresh and Greenhouse Vegetables
چکیده انگلیسی مقاله Regarding the public concerns about serious health risks from pesticide, the occurrences of 105 pesticide residues including Organochlorine, Organophosphorus, Organonitrogen, Dicarboximides, Strobilurin, Triazine, Pyrethroids were assessed using a descriptive method in 25 fresh and greenhouse vegetable samples (fresh carrot, greenhouse tomato and cucumber). Ethyl acetate was used for extraction of pesticides from samples and the extract was cleaned up by Envicarb Solid Phase Extraction column chromatography. Pesticide residues were identified and quantified using gas chromatography ion trap mass spectrometry detector. The mean recoveries and limit of detection of the pesticides in samples were respectively 61.67-117% and the reproducibility of relative standard deviation values for the pesticides was 3.49-14.55%. Our data demonstrated that 80% of the total analyzed samples contained detectable residues including trifluralin, permethrin, chlorpyrifos, fenvalerate, fenpropathrin and iprodione, which were below the accepted maximum residue limits (MRLS) adopted by FAO/WHO Codex Commision Alimentarius.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pesticide residues, Vegetables, GC-ITMS

نویسندگان مقاله زهرا هادیان | z. hadian


محمدحسین عزیزی | m h azizi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-830&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات