این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۳۴۹-۳۵۸

عنوان فارسی تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ضایعات کارخانجات ماکارونی و لپه پاک‌کنی در سطوح مختلف
چکیده فارسی مقاله  بر اساس آمار رسمی سازمان صنایع و معادن در استان آذربایجان شرقی سالیانه مقدار 1000 تن ضایعات در کارخانجات تهیه ماکارونی و مقدار7500 تن ضایعات در کارخانجات لپه پاک‌کنی تولید می‌شود. برای تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز این ضایعات، ابتدا از 10% کارخانجات بر اساس روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی شده، نمونه برداری به‌عمل آمد. سپس مقادیر ماده خشک، پروتئین خام، الیاف خام، چربی خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و انرژی خام آنها طبق روش‌های (1990) AOAC اندازه گیری شد. مقدار پروتئین خام، الیاف خام، چربی خام، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز ضایعات ماکارونی به ترتیب، 7/12، 2/0، 4/2، 7/1و1/0درصد و در ضایعات لپه پاک‌کنی به ترتیب،2/30، 8/ 17، 7/8، 3/32 و 4/22 درصد بود. ضایعات ماکارونی به نسبت 0، 15، 30، 45، 60، 75، 90 و 100 درصد و ضایعات لپه پاک‌کنی به نسبت 15 و 45 درصد، با جیره پایه مخلوط شدند، جهت تعیین میزان انواع انرژی قابل سوخت و ساز (TMEn , TME , AMEn , AME) ضایعات، 30 گرم از جیره مخلوط شده به روش تغذیه اجباری به چهار قطعه خروس بالغ لگهورن خورانده شد. میزان AMEn ضایعات‌ ماکارونی در سطوح مختلف به ترتیب، 2915، 3535، 3937، 3643، 3728، 3671، 3687 و 3717 کیلوکالری در کیلوگرم و میزان AMEn ضایعات‌ لپه پاک کنی در سطوح مختلف به ترتیب 2677 و 2279 کیلوکالری در کیلوگرم بود. بیشترین انرژی قابل سوخت و ساز برای ضایعات ماکارونی در سطح 30 درصد و برای ضایعات لپه پاک‌کنی در سطح 15 درصد نسبت به جیره پایه به‌دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انرژی قابل سوخت و ساز، ضایعات ماکارونی، ضایعات لپه پاک‌کنی

عنوان انگلیسی Determination of Chemical Composition and Metabolizable Energy of Waste Spaghetti and Chickpea Pre-Cleaning Plants in Different Levels
چکیده انگلیسی مقاله Based on the official statistics of industries and mines organization about 1000 tons of waste of spaghetti in spaghetti- producing plants, and around 7500 tons of waste in chickpea pre-cleaning plants are produced annually in the East Azarbayjan province. In order to determine chemical composition and metabolizable energy of the above mentioned waste, at first classified random sampling from 10% of plants was performed. Then amount of dry matter, crude protein, crude fiber, ether extract, NDF, ADF, and gross energy were measured according to AOAC (1990) procedures. The amounts of crude protein, crude fiber, ether extract, NDF and ADF, for spagettti waste were, 12/7, 0/2 , 2/4 , 1/7 and 0/1 percent, respectively, and for chickpea pre-cleaning were 30/2 , 17/8 , 8/7 , 32/3 and 22/4 percent, respectively. The waste of spaghetti was mixed with basal diet with the ratios of 0, 15, 30, 45, 60, 75, 90, and 100%. The waste of pre-cleaning chickpea was mixed with basal diet with the ratios of 15% and 45%. Then, in order to determine different kinds of metabolizable energy (AME, AMEn, TME, TMEn) of waste, 30 grams of mixed feed were force-fed to 4 adult Leghorn-type roosters, according to the method described by Sibbald. The amount of AMEn of spaghetti waste in different levels was 2915, 3535, 3937, 3643, 3728, 3671, 3687 and 3717 Kcal/kg, respectively and the amount of AMEn of metabolizable energy of checkpea pre-cleaning in two levels was 2677 and 2279 Kcal/kg, respectively. Statistical analysis showed that there were significant differences between AMEn of wastes. There were significant differences between amount and kinds of metabolizable energy in different levels. The highest amount of AME was observed to be in 30% ratio of spaghetti waste relation to basal diet. There were significant differences between amount of metabolizable energy of checkpea pre-cleaning in two levels. The highest amount of AME was observed to be in 15% ratio of checkpea pre-cleaning waste related to basal diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عین اله عبدی قزلجه | e abdi gezeljeh



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-842&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات