این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۴۳۷-۴۴۷

عنوان فارسی تأثیر تغذیه دانه گندم آسیاب شده بر سلامت و عملکرد گاوهای شیری نزدیک به زایش
چکیده فارسی مقاله برای تعیین اثرات دانه گندم آسیاب شده در جیره‌های پیش از زایش روی سلامت و عملکرد گاوهای شیری، تعداد 24 راس گاو و 16 راس تلیسه هلشتاین‌که در اواخر آبستنی بودند، مورد استفاده قرار گرفت. گاوها بر اساس تعداد زایش به سه بلوک تقسیم و سپس به‌طور تصادفی به دو جیره آزمایشی اختصاص داده شدند. جیره‌های آزمایشی شامل جیره دارای گندم با 62/1 مگا کالری انرژی خالص شیردهی در کیلوگرم ماده خشک، 8/14 درصد پروتئین خام، 1/42 درصد کربوهیدرات غیرالیافی، تفاوت کاتیون- آنیون 64- میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم ماده خشک و جیره دارای جو و سبوس با 59/1 مگا کالری انرژی خالص شیردهی در کیلوگرم ماده خشک، 8/14 درصد پروتئین خام، 2/38 درصد کربوهیدرات غیرالیافی، تفاوت کاتیون- آنیون 48- میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم ماده خشک بودند. گاوها به‌طور میانگین از 4±24 روز پیش از زایش با جیره‌های آزمایشی به‌صورت گروهی تغذیه شدند و پس از زایش تا 21 روز با جیره یکسان تغذیه شدند. میانگین خوراک مصرفی در پیش از زایش، تولید و ترکیب شیر، متابولیت‌های خون، فعالیت مربوط به خوردن، نشخوار کردن و جویدن، pH ادرار و مدفوع، وزن و زمان افتادن جفت، طول آبستنی، وضعیت زایش، وزن بدن و امتیاز وضعیت بدنی و بیماری‌های متابولیکی مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین خوراک مصرفی در جیره دارای گندم نسبت به جیره دارای جو و سبوس بالاتر بود (56/11 در مقابل 74/10 کیلوگرم بر اساس ماده خشک)، اما تفاوت معنی‌دار نبود. شیر تولیدی در جیره دارای گندم در مقایسه با جیره دارای جو و سبوس افزایش غیر معنی‌دار داشت. مقدار چربی شیر تولیدی در جیره دارای گندم در مقایسه با جیره دارای جو و سبوس افزایش معنی‌دار (025/0> P ) داشت. کلسیم خون در گاوهای تغذیه شده با جیره دارای گندم نسبت به گاوهای تغذیه شده با جیره دارای جو و سبوس افزایش معنی‌دار (005/0> P ) داشت، هم‌چنین گلوکز خون در گاوهای تغذیه شده با جیره دارای گندم نسبت به گاوهای تغذیه شده با جیره دارای جو و سبوس افزایش معنی‌دار (011/0> P ) داشت. pH ادرار در هفته آخر منتهی به زایش در گاوهای تغذیه شده با جیره دارای گندم در مقایسه با گاوهای تغذیه شده با جیره دارای جو و سبوس کاهش معنی‌داری (003/0> P ) داشت. با استفاده از گندم در جیره‌های پیش از زایش می‌توان از DCAD پایین و خوش خوراکی گندم سود جست و با القای اسیدوز متابولیکی خفیف از بروز تب شیر پیشگیری نمود و باعث کاهش بیماری‌های متابولیکی در نزدیکی زایش گردید .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Feeding Ground Wheat Grain on Health and Performance of Dairy Cows in Peripartum Period
چکیده انگلیسی مقاله 24 Holstein cows and 16 Holstein heifers in close-up period were used to evaluate the effects of ground wheat grain in prepartum diets on health and performance of dairy cows. Cows were blocked based on parity (three groups) and then randomly assigned to two experimental diets. Study rations included a treatment containing wheat with 1.62Mcal/kg NEL, 14.8%CP, 42.1%NFC, and –64meq/Kg DCAD and another treatment was composed of barley and wheat bran with 1.59Mcal/kg NEL, 14.8%CP, 38.2%NFC, and –48meq/Kg DCAD. Cows were fed experimental diets in group, on average 24%4 days prior to parturition, and they were fed the same ration up to day 21 postpartum. Average feed intake prior to confining, milk yield and composition, blood metabolites, feeding and chewing activity, urine and feces pH, placenta weight and time of its omitted, pregnancy duration, parturition status, body weight and BCS, and metabolic disorders were evaluated in this research. Average feed intake for wheat treatment was more than barley and wheat bran treatment (11.56 in contrast to 10.74, Kg DM), but it was not statistically significant. Milk production in wheat treatment had no significant increase. Milk fat yield in wheat treatment had a higher value compared to barley and wheat bran treatment (P< 0.025). Blood calcium in wheat treatment was significantly higher (P< 0.005), and blood glucose in wheat treatment was significantly higher than barley and wheat bran treatment (P< 0.011). Changes in body weight and BCS, pregnancy duration and parturition status were not significantly different between treatments. Urine pH in wheat treatment had a significant decrease in the last week prior to parturition (P< 0.003).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمید امانلو | h. amanlou


داوود زحمت کش | d. zahmatkesh


علی نیکخواه | a. nikkhah



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-850&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات