این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۴۴۹-۴۵۹
عنوان فارسی
تأثیر پروبیوتیک تپاکس و سطح پروتئین جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثر پروبیوتیک تپاکس در جیرههای با سطوح متفاوت پروتئین بر عملکرد تولیدی و تیتر آنتیبادی بر علیه ویروس نیوکاسل جوجههای گوشتی سویه تجاری کاب 500 یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. عامل اول سطح پروتئین جیره متشکل از دو سطح مقدار پروتئین توصیه شده انجمن ملی تحقیقات (جیره با پـروتئین متعادل) و 90 درصد مقـدار آن (جـیره کم پروتئین) و عامل دوم سطح پـروبیوتیک متشکل از دو سطح با (1/0 درصد) و بدون (صفر) پروبیوتیک بود. به هر یک از 4 تیمار غذایی 6 تکرار 20 جوجهای اختصاص داده شد. جوجهها برای مدت 42 روز روی بستر پرورش داده شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد جوجههایی که از جیرههای کم پروتئین بدون پروبیوتیک استفاده کردند عملکرد تولیدی کمتری نسبت به سایر تیمارها داشتند. افزودن پروبیوتیک به جیرههای کم پروتئین سبب بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی آنها مشابه با جیره با سطح پروتئین متعادل شد، در حالیکه افزودن پروبیوتیک به جیره با سطح پروتئین متعادل تأثیری بر عملکرد تولیدی جوجهها نداشت. کاهش سطح پروتئین سبب کاهش پروتئین مصرفی و افزایش نسبت راندمان پروتئین شد (05/0>P) در حالی که پروبیوتیک تأثیری بر مقدار این فراسنجهها نداشت. کاهش سطح پروتئین جیره سبب افزایش نسبی درصد چربی حفره بطنی شد، اما بر سایر ترکیبات لاشه تأثیر معنیدار نداشت. افزودن پروبیوتیک سبب کاهش چربی حفره بطنی شد (05/0>P)، اما تاثیری بر سایر ترکیبات لاشه نداشت. همچنین افزودن پروبیوتیک به جیره کم پروتیین سبب افزایش تیتر آنتی بادی بر علیه ویروس نیوکاسل شد در حالی که تاثیری بر مقدار آن در جیره با سطح پروتئین متعادل نداشت. نتایج این آزمایش نشان می دهد افزودن پروبیوتیک تپاکس به جیره های کم پروتئین سبب بهبود عملکرد تولیدی و توان ایمنی جوجه های گوشتی می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک، پروتئین، ایمنی، جوجه گوشتی
عنوان انگلیسی
Effect of Probiotic Thepax® and Dietary Protein Level on the Performance of Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to compare the effect of probiotic thepax® in diets with different quantities of protein on the performance of Cobb-500 broiler chickens and their serum antibody level against Newcastle disease vaccine (NDV). Two basal diets were formulated based on NRC (1994) recommendations which had NRC (sufficient protein diet) and 90% NRC (low protein diet) for protein. The basal diets were then supplemented with 0 and 0.1% probiotic, resulting in a 2×2 factorial arrangement with 2 levels of probiotic (0 and 0.1%) and 2 levels of protein (NRC and 90% NRC). Each of the 4 dietary treatments was fed to six replicate groups of 20 chicks. The results of experiment showed broilers fed low protein diet without supplementation of probiotic had lower performance than other treatments. Supplementing low protein diet with 0.1% probiotic significantly improved body weight gain and feed conversion ratio, as did those which were fed diets with sufficient quantities of protein. Reducing dietary protein level increased abdominal fat content, but had no significant effect on other carcass composition. Supplementing of probiotic significantly reduced abdominal fat percentage (P< 0.05). The utilization of probiotic in low protein diet resulted in increasing serum antibody level against NDV, but sufficient protein diet produced no such effect. Also, the results of experiment indicated that probiotic added to low protein diet improved broilers performance and immune response. However, these effects were not observed in adding probiotic to diet with sufficient quantity of protein.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Probiotic, Protein, Immune response, Broiler.
نویسندگان مقاله
بهروز دستار | b. dastar
احمد خاک سفیدی | a. khaksefidi
یوسف مصطفی لو | y. mostafaloo
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-851&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات