این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۴۹۵-۵۰۵

عنوان فارسی ارزش غذایی تفاله مرکبات (لیمو و پرتقال) عمل‌آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila)
چکیده فارسی مقاله در این بررسی ارزش غذایی تفال ه‌های لیمو و پرتقـال عمـل ‌ آوری شده با قـارچ نوروسپورا سیتوفیلا از طریق تجزیه شیمیایی، ضرایب هضمی ماده خشک و ماده آلی به روش in vitro ، تجزیه ‎ پذیری ماده خشک و پروتئین خام به روش in sacco مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده بوسیله آزمون t مقایسه شدن د . مقادیر پروتئین خام، خاکستر خام ،‌ ماده آلی، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز برای تفاله لیموی عمل‌آوری نشده به ترتیب 3/6، 2/6، 8/93، 3/21 و 9/17، تفاله لیموی عمل‌آوری شده 1/25، 6/10، 4/89، 7/12 و 8/6، تفاله پرتقال عمل‌آوری نشده 8/6، 5/6، 5/94، 1/26 و 3/20 و تفاله پرتقال عمل‌آوری شده 2/23، 1/8، 9/91، 5/18 و 15 درصد بود. تفاوت تجزیه شیمیایی انجام شده بین نمونه‌های عمل‌آوری نشده وشده هر دو نوع تفاله در سطح (01/0>P ) معنی‌دار بود. ضرایب هضمی ماده خشک و آلی و ماده آلی قابل هضم در ماده خشک برای تفاله لیموی عمل‌آوری نشده به ترتیب 3/79، 5/80 و 5/75، تفاله لیموی عمل‌آوری شده 4/91، 5/93 و 5/83 (01/0>P )، تفاله پرتقال عمل‌آوری نشده 5/81، 8/82 و 2/78 و تفاله پرتقال عمل‌آوری شده 2/91، 5/94 و 9/86 درصد (01/0>P ) گردید. تفاوت در ضرایب هضمی انجام شده بین نمونه‌های عمل‌آوری نشده وشده هر دو نوع تفاله در سطح (01/0>P ) معنی‌دار بود. تجزیه‌پذیری ماده خشک (با سرعت عبور 05/0) تفاله لیموی عمل‌آوری نشده 3/66، تفاله لیموی عمل‌آوری شده 2/75، تفاله پرتقال عمل‌آوری نشده 7/68 و تفاله پرتقال عمل‌آوری شده 5/75 درصد بود. تفاوت در تجزیه‌پذیری ماده خشک انجام شده بین نمونه‌های عمل‌آوری نشده وشده هر دو نوع تفاله در سطح (01/0>P ) معنی‌دار بود. میزان تجزیه‌پذیری مؤثر پروتئین (با سرعت عبور 05/0) برای تفاله لیموی عمل‌آوری نشده و عمل‌آوری شده به ترتیب 1/12 و 7/73 و برای تفاله پرتقال عمل‌آوری نشده و عمل‌آوری شده 8/14 و 8/77 درصد گردید . تفاوت در تجزیه‌پذیری مؤثر پروتئین انجام شده بین نمونه‌های عمل‌آوری نشده وشده هر دو نوع تفاله در سطح ( 01/0>P ) معنی‌دار بود. به‌طور کلی، عمل‌آوری تفاله‌ مرکبات با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا باعث بهبود غلظت پروتئین، افزایش ضرایب هضمی و تجزیه‌پذیری مؤثر پروتئین گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تفاله مرکبات، نوروسپورا سیتوفیلا، ارزش غذایی، پروتئین

عنوان انگلیسی The Nutritive Value of Citrus Pulp (Lemon and Orange) Treated with Neurospora sitophila
چکیده انگلیسی مقاله The nutritive values of lemon and orange pulps treated with Neurospora sitophila fungus were assessed by chemical composition, in vitro digestibility, in situ (dry matter and nitrogen) degradation methods. The obtained data from the untreated and treated pulps with fungi were compared using t-test. Mean values of the chemical analysis for crude protein, ash, organic mater, NDF and ADF for untreated lemon pulp were 6.3, 6.2, 93.8, 21.3 and 17.9 for treated lemon pulp 25.1, 10.6, 89.4, 12.7 and 6.8 for untreated orange pulp 6.8, 6.5, 94.5, 26.1 and 20.3 and for treated orange pulp 23.2, 8.1, 91.9, 18.5 and 15, respectively. In all cases, a significant difference (P< 0.01) between untreated pulp and treated pulp of lemon and orange was observed. Digestibility coefficient of DM, OM and DOMD of untreated lemon pulp were 79.3, 80.5 and 75.5 treated lemon pulp were 91.4, 93.5 and 83.5 untreated orange pulp were 81.5, 82.8 and 78.2% and treated orange pulp were 91.2, 94.5 and 86.9%, respectively. The digestibility coefficient for the treated pulps (lemon and orange) was significantly (P< 0.01) higher than those untreated. The percentages of DM degradability of pulps in nylon bag after 48 hours of incubation with the out-flow rate of 0.05 were as follows: 66.3 for untreated lemon 75.2 for treated lemon 68.7 for untreated orange and 75.5 for treated orange. The DM degradability for the treated pulps (lemon and orange) was significantly (P< 0.01) higher than those untreated. The effective degradability of protein after 48 hours of incubation in nylon bag with the out-flow rate of 0.05 was as follows: 12.1 for untreated lemon 73.7 for treated lemon 14.8 for untreated orange and 77.8 for treated orange. The effective degradability of protein for the treated pulps (lemon and orange) was significantly (P< 0.01) higher than those untreated. In conclusion, treating citrus pulps with Neurospora sitophila increased the concentration of CP, digestibility coefficients and protein degradability.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کورش ناظم | k. nazem


یوسف روزبهان | y. rozbehan


سید عباس شجاع الساداتی | s a shodjaosadati



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-855&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات