این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۵۲۳-۵۳۱

عنوان فارسی قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل‌آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند وگاو
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به‌منظور بررسی اثر کشت قارچ صدفی بر ارزش غذایی کاه گندم انجام گرفت. بدین منظور کاه گندم با قارچ صدفی، گونه "پلوروتوس، فلوریدا" عمل‌آوری شد، سپس مواد آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار: 1) کاه معمولی، 2) کاه عمل‌آوری شده پس از میسلیوم دوانی قارچ، 3) کاه باقی مانده پس از برداشت محصول قارچ، هر کدام در 4 تکرار آماده‌سازی شد. ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آزمایشگاهی نمونه‌های هر واحد آزمایشی تعیین شد. علاوه بر این، قابلیت هضم ظاهری و مقدار مصرف اختیاری نیز روی گاو و گوسفند اندازه‌گیری شد. سپس با استفاده از داده‌های به‌دست آمده، شاخص ارزش غذایی تیمار‌ها برآورد گردید و با هم مقایسه‌ شد. نتایج نشان داد که، در اثرکشت قارچ روی کاه، میزان پروتئین خام و قابلیت هضم آزمایشگاهی افزایش یافت در حالی که بخش دیواره سلولی کاهش نشان داد (05/0> P ). هم‌چنین میزان مصرف اختیاری و قابلیت هضم مواد مغذی کاه، پس از رشد میسیلیوم قارچ روی آن، در گاو و گوسفند افزایش معنی‌داری را نشان داد (05/0> P ) اما در تیمار سوم، یعنی کاه باقی‌مانده پس از برداشت محصول قارچ، قابلیت هضم و میزان مصرف اختیاری روند کاهشی داشت. میزان ماده خشک و ماده آلی مصرفی و نیز ماده خشک قابل هضم و ماده آلی قابل هضم مصرفی، به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی، در گاو بالاتر از گوسفند بود (05/0> P ). بالاترین شاخص ارزش غذایی، مربوط به تیمار 2 بود که در تغذیه گاو مشاهده ‌شد درحالی که پایین‌ترین آن مربوط به کاه باقی‌مانده پس از برداشت محصول قارچ در تغذیه گوسفند به‌دست آمد. براساس یافته‌های به‌دست آمده چنین می‌توان نتیجه‌گیری نمود که، عمل‌آوری کاه گنده با استفاده از قارچ صدفی پلوروتوس فلوریدا، قبل از مرحله میوه‌دهی قارچ، سبب بهبود ارزش غذایی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاه گندم، عمل‌آوری، قارچ پلوروتوس فلوریدا، ارزش غذایی

عنوان انگلیسی Digestibility and Voluntary Intake of Fungal-Treated Wheat Straw in Sheep and Cow
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to assess the effect of culturing oyster mushroom (Pleurotus florida) on the nutritive value of wheat straw. In a completely randomized design, chemical composition and in vitro digestibility of untreated and fungal treated wheat straw were measured by the following treatments: 1) untreated wheat straw (UWS) 2) fermented wheat straw before mushroom fruiting (FTWS) and 3) fermented wheat straw after mushroom harvesting (SPWS), with 4 replicates. In addition, the in vivo digestibility and voluntary intake were determined using 4 cows and 4 sheep and nutritive value index was estimated. The crude protein and in vitro digestibility increased whereas organic matter and cell wall components decreased significantly (P< 0.05) in FTWS and SPWS. In vivo digestibility and voluntary intake increased in FTWS when fed to sheep or cow (P< 0.05) but no significant differences were found between SPWS and UWS. The digestible dry mater and organic mater intake (g/kg W0.75) were significantly higher (P< 0.05) in cow than sheep. The significantly (P< 0.05) highest amount of nutritive value index was obtained for FTWS fed to cow and the lowest amount was found for SPWS when fed to sheep. It can be concluded that culturing Pleurotus florida on wheat straw can improve its nutritive value before mushroom fruiting .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Wheat straw, Treatment, Pleurotus florida , Nutritive value.

نویسندگان مقاله حسن فضایلی | h. fazaeli



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-857&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات