این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۱، شماره ۴۱، صفحات ۳۵۷-۳۶۴

عنوان فارسی غنی سازی شیر با ویتامین A، بررسی میزان کاهش این ویتامین و ارزیابی حسی شیر غنی شده
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق از غنی سازی، به منظور یافتن راهکاری برای کنترل کمبود ویتامین A در کشورمان استفاده گردید. به این خاطر، مقادیر 3000، 4000 و 5000 IU/L پالمیتات ویتامین A روغنی شکل بعد از مرحله سپراسیون و قبل از مرحله هموژنیزاسیون به شیر حاوی 5/0 و 5/2٪ چربی اضافه شد و پس از پاستوریزاسیون شیر، بسته بندی دردو نوع کیسه پلیمری و بطری شیشه‌ای انجام گرفت. نمونه‌ها در شرایط معمولی یخچال ( دمای 5-4 C°) به مدت 48 ساعت نگه‌داری شدند. مقدار ویتامین A با استفاد ه از دستگاه HPLC اندازه‌گیری گردید. ارزیابی حسی به روش رتبه بندی انجام شد. روش‌های آماری مورد استفاده برای ارزیابی مقدار افت ویتامین، ANOVA و برای ارزیابی حسی، Friedman بود. تأثیر درصد چربی و نوع بسته بندی بر میزان باقی‌مانده ویتامین A معنی‌دار بود ( 001/0>P). میزان افت ویتامین A در شیر 5/0٪ چربی در کیسه پلیمری و بطری شیشه‌ای به‌طور معنی‌داری بیش از میزان افت ویتامین در شیربا 5/2٪ چربی بود. از طرفی در شیر با 5/0 و 5/2٪ چربی ، میزان افت ویتامین در بطری شیشه‌ای بیش از کیسه پلیمری بود. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که شیر می‌تواند با ویتامین A تا حد 5000IU/L غنی شود بدون این‌که تأثیری در طعم و رنگ محصول داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله غنی سازی، شیر، ویتامین A، HPLC، ارزیابی حسی

عنوان انگلیسی Effect of Package Type and Fat Concentration on Vitamin A Losses and Sensory Characteristics of Milk Fortified with Vitamin A
چکیده انگلیسی مقاله Homogenized milks at 0.5 and 2.5% fat content were each fortified with three levels of Vitamin A palmitate at 3000, 4000 and 5000 IU/L. Vitamin was added just before homogenization and then pasteurized milks were packed in polymeric pouches and glass bottles. All samples were refrigerated at 4-5 °C for 48 hours. Any reduction in vitamin A level was monitored using HPLC, while sensory evaluation was conducted in order to rank the samples. ANOVA and Friedman analyses indicated that fat content along with package type had a significant effect on the residue of vitamin A. The loss of vitamin A was significantly higher in 0.5% milk either packed in polymeric pouch or glass bottle. However, besides fat concentration, more vitamin A was lost in glass bottles rather than polymeric pouches. Sensory evaluation showed that milk fortification had no adverse effects on color and flavor of the product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fortification milk, Vitamin A, HPLC, Sensory evaluation.

نویسندگان مقاله رویا ساده | r sadeh


مهین آذر | m azar


محمد شاهدی | m shahedi


محمد تقی مظلومی | m t mazloomi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-750&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات