این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۱، شماره ۴۱، صفحات ۳۶۵-۳۷۲

عنوان فارسی اثر برخی عوامل فیزیکی و شیمیایی بر رفتار جریان محلول صمغ ثعلب
چکیده فارسی مقاله ثعلب یک ترکیب هیدروکلوئیدی است که از ریشه‌های افشان، غده‌ای و یا ریزوم‌های خزنده گیاهان تیره ارکیده‌ها به‌دست می‌آید. این ترکیب، علاوه بر کاربردهای دارویی، دارای کاربردهای بسیاری در صنعت غذا به‌ویژه در بستنی‌سازی می‌باشد ولی به دلیل بومی بودن، تاکنون پژوهش‌های چندانی در این زمینه صورت نگرفته است. بنابراین، در پژوهش حاضر تأثیر متغیرهایی مانند دما (5 تا 55 درجه سانتی‌گراد)، زمان (چرخه 24 ساعته)، غلظت (3 تا 7 گرم در لیتر) و پ هاش (2، 4، 6، 7، 9 و 11) روی گرانروی ظاهری و رفتار جریان این محلول مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها نشان دادند که این محلول در غلظت‌های پایین (3 و 4 گرم در لیتر) رفتار نیوتنی و در غلظت‌های بالاتر (5، 6 و 7 گرم در لیتر) رفتار شبه‌پلاستیک داشته و افزایش غلظت سبب افزایش گرانروی ظاهری و بالا رفتن دما اثر عکس روی آن داشت. در ضمن، زمان و پ هاش اثر معنی‌داری روی گرانروی ظاهری محلول ثعلب نداشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ثعلب، رئولوژی، گرانروی ظاهری، دما، رفتار جریان

عنوان انگلیسی Influence of some Physical and Chemical Parameters on Flow Behavior of Salab Gum (Orchidaceae orchis) Solutions
چکیده انگلیسی مقاله Salab gum is a hydrocolloidal compound which can be extracted from detached roots, tubers as well as rhizomes of Orchidaceae family. Apart from its applications in pharmaceuticals it has many potential usages in foodstuffs particularly ice cream and local soft drinks. However, there is little evidence about its rheological properties in the literature. Therefore, in the present study, the influence of variables such as concentration (2–7 g l-1), temperature (5–55°C), pH (2, 4, 6, 7, 9, and 11) as well as rotational speed (up to 200 rpm) were examined on the apparent viscosity and flow behavior of the gum solution. Regarding the effect of the abovementioned parameters, our findings revealed that increasing rotational speed or shear rate at low concentrations (3 and 4 g l-1) had no effect on the apparent viscosity and those samples behaved like Newtonian fluids whereas, at slightly higher concentrations (5–7 g l-1), with increasing the rotational speed, the apparent viscosity diminished and the solution consequently showed a Pseudoplastic behavior. In all these experiments, the apparent viscosity was enhanced with increasing the concentration and diminished with increasing the temperature. In addition, changing the pH showed no significant effect on the apparent viscosity in the majority of samples. Furthermore, using mathematical equations, experimental findings (namely rotational speed and torque) were converted to their fundamental counterparts (shear rate and shear stress) and discussed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سلیمان عباسی | s abassi


سحر فروغی نیا | s foroughinia



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-751&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات