این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۱، شماره ۴۰، صفحات ۲۲۵-۲۳۱
عنوان فارسی
بررسی میزان و تنوع پروتئین در بذر ده رقم کنجد (Sesamum indicum L.)
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی خصوصیات کمـّی و کیفی پروتئین در ارقام مختلف کنجد، ده رقم کنجد مورد مطالعه قرار گرفت. مطالعه کمـّی با استفاده از روش کجلدال و کیفی با استفاده از الکتروفورز انجام شد. ارقام شامل اولتان، زودرس، یکتا، هندی، ورامین، چینی، کرج 1، محلی مغان، نازک تک شاخه و نازک چند شاخه بود. نتایج تجزیه واریانس صفت مورد مطالعه نشان داد که میانگین پروتئین ارقام 02/24 درصد بوده و بین میزان پـروتئین آنها اختلاف مــعنی داری در سطـح احـتمال 01/0 وجود دارد. پـروفیل پـروتئینهای ذخیره بذر کنجــد با ده باند پلی پپتیدی و حـرکت نسبی Rm بین 2/0 تا 941/0 درسطح ژل مشخص گردید. باندها از شدت رنگهای متفاوت برخوردار بودند و از نظر پروتئین سه مکان ژنی درسطح ژل آشکار بود. این سه مکان در همه ارقام حالت مونومورف داشته و ارقام از نظر پروفیل پروتئینهای ذخیرهای دانه هیچ تنوعی را نشان ندادند. لذا مطالعه کیفی پروتئین ارقام توسط الکتروفورز نشان میدهد این صفت از ارزش کاربردی لازم در به نژادی ارقام برخوردار نمیباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کنجد، صفات کمـّی و کیفی، الکتروفورز، میزان پروتئین
عنوان انگلیسی
An Investigation of Seed Protein Content and Variation in Ten Sesame Varieties (Sesamum indicum L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Sesame is an annual self-pollinated plant with a high seed oil and protein content. It is considered as an oilseed plant for human consumption. For a breeding purpore, quantitative and qualitative characteristics of seed total protein of different sesame varieties (Oltan, Zoodras , Yekta , Hendi , Varamin , Chini , Karaj 1 , Moghan local,Nazok tak sakheh and Nazok chand shakheh) were evaluated. Protein extracts were analysed using Kejeldal and gel electrophoresis methods. Total average of 24.02% was observed for seed protein content of all varieties. Analysis of varieties revealed a significant variation at (p < 0.01) between varieties. The profile of seed storage proteins had a relative mobility from 0.20 to 0.94. The observed bands varied in intensity and scattered in three zones of the gel . All bands were monomorphic and no variation was observed between the varieties. It was concluded that this characteristic does not carry the necessary value for breeding purposes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا دینی ترکمانی | m r dini torkamani
ژیرایر کاراپتیان | j karapetion
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-699&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات