این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۶۹-۷۸

عنوان فارسی اثر شوری بر غلظت و پراکنش یون‌های پتاسیم، سدیم و کلر در پیوندک لیموشیرین روی پنج پایه مرکبات
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری بر غلظت یون‌های پتاسیم، سدیم و کلر تحت تأثیر کلرید سدیم در اندام‌های هوائی و ریشه نهال‌های لیموشیرین پیوند شده روی پنج پایه مرکبات شامل بکرایی (لیموشیرین × نارنگی) لیموآب، ولکامریانا و لیموشیرین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه به اجرا در آمد. براساس نتایج، نوع پایه تأثیر زیادی بر غلظت یون‌ها داشت. غلظت و پراکنش یون‌های پتاسیم، سدیم و کلر در تیمار شاهد و سایر سطوح شوری با هم تفاوت معنی دار داشت. شوری غلظت سدیم و کلر را در ریشه و شاخساره افزایش داد ولی میزان افزایش بسته به نوع پایه متفاوت بود. کمترین غلظت کلر و سدیم در شاخساره پیوندک روی پایه ولکامریانا وجود داشت. بر اثر شوری غلظت پتاسیم در شاخساره پیوندک روی پایه نارنج و بکرایی افزایش و روی سایر پایه‌ها کاهش یافت و هم‌چنین غلظت پتاسیم در ریشه همه پایه‌ها به جز لیموآب افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوری، لیموشیرین، پایه

عنوان انگلیسی Effect of Salinity on Concetration and Distribution of Potassium, Sodium and Chloride Ions in Sweet Lime Scion on Five Rootstocks
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effect of salinity on concentration of potassium (K), sodium (Na) and chloride (Cl) ions, in sweet lime budded on five citrus rootstocks, including Bakraii (mandarin x sweet lime), Volcameriana, Sour orange, Sweet lime and Mexican lime in a glasshouse, using a randomized completely design with factorial arrangement and four replications. Rootstocks had great effect on the concentration of ions in scion. Concentration and distribution of ions were significantly different in control and other treatments. Salinity increased Na and Cl ions in shoots and roots, but the rate of increase varied among rootstocks and treatments. Lowest concentration of Na and Cl ions were in shoot of scion on Volkameriana. Under salinity stress, K concentration increased in shoots of scion on Sour orange and Bakraei and decreased it on other rootstocks. Salinity increased K concentration in roots of all rootstocks except for Mexican lime.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salinity, Sweet lime, Citrus rootstock.

نویسندگان مقاله عبدالحسین ابوطالبی | a aboutalebi


عنایت اله تفضلی | e tafazoly


بهمن خلدبرین | b kholdebarin


نجفعلی کریمیان | n karimian



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-647&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات