این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۱۵-۱۲۶
عنوان فارسی
ارزیابی روند نابرابری در هزینههای تغذیهای (کالاهای خوراکی) استان کرمان و مقایسه با شاخصهای متناسب در سطح ملی: ۱۳۸۴-۱۳۶۸
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت درآمد به عنوان یک تعیینکننده اجتماعی سلامت و نقش نابرابری در هزینههای کالاهای خوراکی بر سلامتی افراد و جامعه، این مطالعه با هدف بررسی تغییرات نابرابری در هزینههای کالاهای خوراکی استان کرمان در طی سالهای 1384-1368 به تفکیک مناطق شهری و روستایی و مقایسه روند این نابرابری با مقادیر متناسب در سطح کشوری طراحی شده است. مواد و روشها: در این پژوهش توصیفی، با استفاده از آمار هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران به اندازهگیری شاخصهای نابرابری در هزینههای خوراکی (با استفاده از دو سنجه ضریب جینی و تایل ) در مناطق شهری و روستایی استان کرمان پرداخته و روند آنها با شاخصهای متناسب در سطح ملی مقایسه گردیده است. از آزمون برابری میانگینهای دو جامعه و آزمون t برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. یافتهها: میزان نابرابری در هزینههای خوراکی در بین خانوارهای شهری و روستایی استان کرمان طی دوره مورد بررسی یکسان بود (برای ضریب جینی 5/0= p و برای شاخص تایل 1= p )، تفاوت معنیداری بین توزیع هزینههای خوراکی در مناطق شهری استان کرمان با مناطق شهری کشور وجود نداشت و در مقایسه توزیع این هزینهها بین مناطق روستایی استان با مناطق روستایی کشور تنها تفاوت معنیدار برای شاخص نابرابری تایل به دست آمد (04/0 = p ). نتیجهگیری: با توجه به بالا بودن شاخصها در بعضی سالها و نوسانات زیاد شاخصهای نابرابری در هزینههای خوراکی مناطق شهری و روستایی استان کرمان، بایستی بهبود تغذیه و در نتیجه، سلامتی افراد و کاهش نابرابریها در هزینههای تغذیهای بین گروههای فقیر و غنی به یکی از مهمترین دغدغههای دولت و سیاستگذاران استان تبدیل شود. واژههای کلیدی: ضریب جینی ، شاخص تایل، نابرابری، هزینههای خوراکی
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضریب جینی ، شاخص تایل، نابرابری، هزینههای خوراکی
عنوان انگلیسی
Evalution of the Trend of Inequality in Food Costs of Kerman Province and Comparison with National Indices (1989-2005)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Due to importance of income as a social determinant of health and the role of food inequality in Peoples’ health, this study tended to investigate the changes of inequality in nutritional status during 1989-2005 in urban and rural areas of Kerman province furthermore comparing of this trend with corresponding values in National level was examined. Materials and Methods: In this Descriptive - Analytical study we used the statistical data on household budgets for measuring food costs inequality indices (Gini and Theil). The study was conducted for both urban and rural areas of Kerman province by considering National measures STATA and SPSS Software. Were used to analyzing the data. Results: In general the trend of inequality measures in both urban and rural areas has been declining, but with high fluctuation. Using independent t test we found that the amount of food costs inequality between urban and rural areas are the same there was no statistically significant differences in distribustion of food costs between urban areas of Kerman province and the urban areas of the country, comparing the rural areas of Kerman province with the rural areas of country in terms of inequality showed that the only significant difference found was in Theil index (p=0.04). Conclusion: In this study we concluded that the trend of food costs inequality in some years has proved high value and fluctuation in both urban and rural areas of Kerman province should be considered as one of the main concerns by policy maker in order to improve nutritional security and reduce disparity in food costs between the rich and poor segments. At the end considering research findings, some recommendations have been offered. Key words: Gini Coefficient, Theil Measure, Inequality, Food Costs Funding: This research was funded by research center of Teharn University of Social Welfare and Rehabilitation. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics committee of Teharn University of Social Welfare and Rehabilitation approved this study. How to cite this article : Nosratabadi M. Evalution of the Trend of Inequality in Food Costs of Kerman Province and Comparison with National Indices (1989-2005) . J Rafsanjan Univ Med Scie 2013 12(2): 115-26. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gini Coefficient, Theil Measure, Inequality, Food Costs
نویسندگان مقاله
مهدی نصرت آبادی | m. nosratabadi
دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی (University of social welfare and rehabilitation sciences)
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-328-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات