این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر جوانهزنی و وزن نهال ۸ برگی ارقام مختلف کلزا
چکیده فارسی مقاله
در این مقاله تأثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر میزان جوانه زنی و وزن ماده خشک نهال 8 برگی و حدود تحمل به شوری هشت رقم کلزا (ACSN1=V1 فالکون = V2 ، شیرالی = V3 ، سرز= V4، تاور = V5، کبری = V6، گلوبال = V7 و اویرکا = V8 ) بررسی گردید. برای ارزیابی حد تحمل به شوری از 3 روش تعیین کاهش عملکرد در شرایط شور نسبت به غیر شور، شاخص حساسیت به شوری و روش وان گنوختن و هافمن استفاده گردید. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری به روش دانکن در سطح 1% نشان داد که تأثیر هر یک از عوامل شوری ، رقم و اثر متقابل آنها بر جوانهزنی بذر و وزن ماده خشک نهال 8 برگی از نظر آماری معنیدار است، به طوری که با افزایش شوری آب آبیاری میزان جوانه زنی و وزن ماده خشک نهال به شدت کاهش مییابد. همچنین با استفاده از روش وانگنوختن و هافمن، شوریهای آب آبیاری متناظر با 10%، 25%، 50% و 90% کاهش در میزان جوانه زنی و وزن خشک نهال 8 برگی هشت رقم کلزا، در جدولی ارایه گردیده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که ارقام مختلف کلزا در مراحل مختلف رشد واکنشهای مختلفی به شوری نشان داده و در یک مرحله متحمل و در مرحلهای دیگر حساس به شوری میباشند. در این تحقیق، ارقام ACSN1، فالکون و شیرالی در مرحله جوانهزنی و سه رقم ACSN1، فالکون و کبری در مرحله رویش نهالی به شوری متحمل بودهاند. ارقام اویرکا، گلوبال و سرز در مرحله جوانهزنی و ارقام شیرالی، گلوبال و اویرکا نیز در مرحله رویش نهالی حساسترین ارقام به شوری بودهاند که در نهایت دو رقم ACSN1 و فالکون متحمل به شوری و دو رقم گلوبال و اویرکا حساس به شوری شناخته شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Irrigation Water Salinity Levels on Seed Germination and Dry Matter Weight of Eight-Leave Seedlings of Different Rapeseed Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
In this paper, the effect of irrigation water salinity levels on seed germination, dry matter weight of seedlings at eight-leave stage, and the salt tolerance of 8 rapeseed cultivars was investigated. Relative yield reduction in saline and non saline conditions, salt sensitivity index and Van Genuchten-Hoffman methods were used to determine the salt tolerance of the cultivars. Results showed that the effect of different salt levels, cultivars and their interactions on germination and dry matter weight of seedlings was significant at 0.01(the higher the salt level, the lower the germination and dry matter). Also, using the Van Genuchten-Hoffman method, the irrigation water salinity corresponding to 10%, 25%, 50% and 90% reducts in germination and dry matter of seedlings were determined. Statistical analysis showed that a single cultivar gives different responses to salinity during growth stages and it may be tolerant in one stage, but sensitive to salinity in another growth stage. In this research, ACSN1, Falcon, and Shirali in germination stage and ACSN1, Falcon, and Cobra in seedling growth stage were salt tolerant. The three cultivars Oyerka, Global, and Ceres and the next three Shirali, Global, and Oyerka were sensitive to salinity in germination and seedling growth stages, respectively. Finally, the ACSN1 and Falcon cultivars were introduced as salt tolerant, and Oyerka and Global were considered as salt sensitive.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جانب اله نیازی اردکانی | j niazi ardekani
سید حمید احمدی | s h ahmadi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-602&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات