این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۳-۱۴

عنوان فارسی اثر عصاره هیدروالکلی هندوانه ابوجهل (Citrullus Colocynthis) بر واکنش قندی شدن آلبومین در محیط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: هیپرگلیسمی ‌در دیابت باعث قندی شدن پروتیئن‌های بدن می‌شود که این امر به نوبه خود منجر به تغییر در ساختمان و عملکرد این پروتئین‌ها و ایجاد عوارض بعدی می‌گردد. در این مطالعه، اثر عصاره هندوانه ابوجهل ( Citrullus Colocynthis ) بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و شکستن پیوند آلبومین و گلوکز در محیط برون‌تنی بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تأثیر غلظت‌های 1/0، 2/0، 5/0 و 1 گرم بر دسی‌لیتر از عصاره هندوانه ابوجهل در دو حالت، تأثیر بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و اثر بر شکستن پیوند آلبومین و گلوکز، در محیط برون‌تنی بررسی گردید. میزان قندی شدن با روش تیوباربیتوریک اسید سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون توکی استفاده شد. یافته‌ها: عصاره هندوانه ابوجهل در تمام غلظت‌ها توانست باعث مهار واکنش قندی شدن آلبومین شود که غلظت 2/0 گرم بر دسی‌لیتر بیشترین اثر مهاری را داشت. از طرفی، توانست پیوند آلبومین و گلوکز را بشکند که بیشترین تأثیر را غلظت 1/0 گرم بر دسی‌لیتر نشان داد و اختلافات معنی‌دار بود. نرخ شکستن پیوند، ارتباط مستقیم با زمان تیمار داشت. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که هندوانه ابوجهل مانع از قندی شدن آلبومین شده و پیوند بین آلبومین و گلوکز را می‌شکند و بدین ترتیب اثر ‌هایپوگلایسمیک دارد، لذا می‌تواند به عنوان گیاه دارویی مفید برای بهبود یا پیشگیری از اختلالات دیابت مطرح باشد. واژه‌های کلیدی: دیابت شیرین، هندوانه ابوجهل، قندی شدن آلبومین
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت شیرین، هندوانه ابوجهل، قندی شدن آلبومین

عنوان انگلیسی The Effect of Citrullus Colocynthis Hydroalcoholic Extract on in vitro Albumin Glycation
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The hyperglycemia in diabetes leads to body proteins glycation, which consequently alter their structure and function and cause later complications. In the current study the effect of Citrullus Colocynthis extract on inhibition of albumin glycation reaction and breaking the linkage between albumin and glucose in vitro was examined. Materials and Methods: In this experimental study, the effect of 0.1, 0.2, 0.5 and 1 g/dl concentration of Citrullus Colocynthis extract in two statuses: 1- inhibition of albumin glycation reaction and 2- breaking the linkage between albumin and glucose was examined in vitro. The amount of glycation was assayed by TBA (Thiobarbituric Acid) and p< 0.05 considered as significant level. For data analysis, one way ANOVA and Taukey’s were used. Results : The Citrullus Colocynthis extract in all concentrations inhibited the albumin glycation reaction which the 0.2 g/dl concentration had the most effect and the differences were significant (p< 0.05). On the other hand breaking the bound between albumin and glucose, showed that 0.1 g/dl concentration had the most effect and the differences were significant (p< 0.05). The rate of linkage breaking has direct relation with time period of treatment. Conclusion: The findings of present study demonstrated that Citrullus Colocynthis prevents albumin glycation and also breaks the linkage in albumin and glucose, therefore it could have hypoglycemic effect. It could be considered as a useful herbal medicine for alleviate or obstacle of diabetes complications. Key words: Diabetes mellitus, Citrullus Colocynthis, Albumin glycation Funding : This research was funded by Rafsanjan University of Medical Sciences. Conflict of interest : None declared. Ethical approval : The Ethics Committee of Rafsanjan University of Medical Sciences approved the study. How to cite this article : Mahmoodi M, Hosseini J, Hosseini-zijoud S.M, Pooladvand V, Asadpour M, Eghbali H. The Effect of Citrullus Colocynthis Hydroalcoholic Extract on in vitro Albumin Glycation . J Rafsanjan Univ Med Scie 2013 12(1): 3-14. [Farsi]
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes mellitus, Citrullus Colocynthis, Albumin glycation

نویسندگان مقاله مهدی محمودی | m. mahmoodi
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)

جواد حسینی | j. hosseini
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)

سیدمصطفی حسینی ذیجود | s m hosseini zijoud
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

وحید پولادوند | v. pooladvand
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت (Jiroft university of medical sciences)

محمد اسدپور | m. asadpour
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)

حدیث اقبالی | h. eghbali
دانشجوی دکتری تخصصی شیمی، دانشگاه زاهدان


نشانی اینترنتی http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-9-8&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات