این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۱۷۵-۱۸۳
عنوان فارسی
اصلاح رطوبت تعادلی شلتوک برنج (سپیدرود) برای شبیه سازی خشک کردن توده بستر نازک
چکیده فارسی مقاله
خشک کردن سریع میتواند ترکهای داخلی در دانه ایجاد کند که این ترکها زمینه را برای شکسته شدن دانه در طول عملیات تبدیل مساعد میکند. فرایند خشک کردن باید کنترل شده باشد. این مسأله نیاز به شرح دقیق مکانیزم خشک کردن دارد. رطوبت تعادلی توده یکی از خصوصیاتی است که به طور مستقیم بر پدیده خشک شدن محصول دخالت دارد. اصلاح مقدار رطوبت تعادلی (Equilibrium moisture content) با افزایش دقت مدلسازی، منجر به بهینهسازی عملیات خشک کردن محصولات میگردد. حالت فوق به ویژه برای سیستمهایی که به کمک کامپیوتر به طور خودکار کنترل میشوند، حائز اهمیت میباشد. در این مقاله معادلات انتقال حرارت و جرم به صورت هم زمان با فرض متقارن بودن دانه، به روش اجزای محدود برای رطوبتهای تعادلی مختلف (از 5/7 تا 12/0 درصد برپایه خشک)، رطوبت اولیه توده 23/17 درصد (بر پایه خشک) و دمای هوای 69 C ° حل شدهاند. برای تأیید صحت مدلهای استخراج شده، توده بستر نازک شلتوک برنج سپیدرود به وسیله خشک کن آزمایشگاهی خشک شد. در طول مدت خشک کردن، وزن توده شلتوک در زمانهای مختلف اندازه گرفته شد و با دادههای حاصل شده، رطوبت شلتوک محاسبه گردید. مقدار مجذور میانگین مربعات خطای برای رطوبت تعادلی 5/7 و 5/11 درصد (بر پایه خشک) به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار خطا را داشته که برابر با 1025/0 و 0091/0 و مقدار مدول میانگین انحراف نسبی به ترتیب برابر با 129/5 و 394/1 بود. با توجه به مقدار خطای مدلها نسبت به دادههای آزمایشگاهی رطوبت تعادلی توده برای 5/11 درصد (بر پایه خشک) بهترین نتیجه را به دست داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Improving Rough Rice (Sepidrod) Equilibrium Moisture Content for Thin Layer Drying Simulation
چکیده انگلیسی مقاله
Rapid drying can increase brittleness of and induce internal cracks in the grain which predispose the product to breakage during subsequent activities. To fully understand the drying process requires an accurate description of the drying mechanism. Kernel equilibruim moisture content (EMC) is a property strongly related to agricultural products drying phenomena. Its accurate prediction can lead to optimisation of drying processes, especially in highly automated computer aided drying systems. In this study, a finite element formulation and solution of a set of coupled conductive heat and diffusive moisture transfer equations, to improve grain drying simulation of axisymmetric bodies are presented. Axisymmetric linear triangular elements with two degrees of freedom per node are used to discretize the rice grain in model for different equilibrium moisture content (from 7.5 to 0.12 d.b.%). For the purpose of this study, one medium grain, ‘Sepidrod CV.’, was used. During the thin layer drying, the drying air temperature of 69 °C and initial moisture content of 17.23 d.b.%, were adopted. A high relation has been observed when the output of model with 11.5 d.b.% EMC was compared to experimental data obtained by others. The least and most root mean square error analysis (RMSE) calculated for models at different EMC with experimental data were 0.0091 and 0.1025. The least and most mean relative deviation modulus were 1.394 and 5.129, respectively. Considering the mean errors of the models in relation to the obtained experimental data, the equilibrium moisture content for 11.5 d.b gave the best result.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شاهین رفیعی | sh rafiee
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-575&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات